ASU Politehnica, în fața unei noi deplasări în zona Olteniei! Alb-violeții joacă vineri, la Rovinari, cu Pandurii II

 

©  Emanuel Titus Iliesi

© Emanuel Titus Iliesi

ASU Politrehnica revine în lupta din C4 la finalul acestei săptămâni. După o etapă de pauză, în care jocul rezultatelor le-a fost mai mult decât favorabil, elevii lui Sorin Brîndescu sunt deciși să spele imaginea eșecului din urmă cu două săptămâni, de la Ișalnița, cu CSO Filiași, și să se impună într-o altă deplasare în zona Olteniei, cea de vineri, de la Rovinari, cu Pandurii II Târgu Jiu.

Ocupantă a locului 10 în C4 după 21 de etape, echipa-satelit a prim-divizionarei Pandurii Târgu Jiu s-a remarcat drept una dintre cele mai imprevizibile grupări din această serie. Antrenorul Claudiu Mocioi are la dispoziție un lot format în mare parte din tineri talentați, proveniți din centrul de copii și juniori ai clubului gorjean, unul dintre cele mai productive din țară la această oră.

În cele șase jocuri disputate în retur, Pandurii II a înregistrat două victorii, o remiză și trei eșecuri, având totuși golaveraj pozitiv, 8-7. De menționat că în prima rundă a sezonului de primăvară, tânăra grupare gorjeană a încurcat socotelile unei pretentente la promovare, Performanța Ighiu, înregistrând o remiză pe teren propriu, 0-0.

Pandurii II își dispută jocurile de acasă pe stadionul din Rovinari, localitate situată la 25 de kilometri de reședința județului Gorj, Târgu Jiu. Pe acest teren, o singură echipă a reușit să se impună în acest sezon. E vorba despre Cetate Deva, care a câștigat în fieful gorjenilor în runda a treia a returului, cu scorul de 2-1. În rest, Pandurii II au înregistrat cinci victorii și trei remize în jocurile de acasă, având un golaveraj net favorabil, 14-6. Una dintre echipele cu pretenții care a părăsit învinsă arena din Rovinari a fost Național Sebiș, care a pierdut cu 2-0 meciul susținut în turul campionatului.

Golgheterul echipei gorjene e Daniel Mărgărit, atacantul în vârstă de 19 ani punctând de 6 ori în actuala ediție din C4, ultima oară chiar etapa trecută, în eșecul cu 2-1 de la Măgura Cisnădie. O prezență constantă în lotul Pandurilor în retur e Andrei Pițian, mijlocaș în vârstă de 20 de ani, care a bifat 9 partide în actuala ediție a Ligii I, dintre care 4 ca titular. În sezonul de primăvară, Pițian a înscris de patru ori pentru echipa-satelit, reușind câte o „dublă” în victoriile cu CSU Craiova, 3-0, în deplasare, și cu Mama Mia, 3-1, pe teren propriu.

În tur, ASU Politehnica a câștigat cu mari emoții întâlnirea cu Pandurii II. Gorjenii au deschis scorul pe „Știința” în minutul 15, prin Negrescu, menținându-și avantajul până la pauză. În repriza secundă, alb-violeții au reușit să întoarcă soarta partidei. Ghinescu a egalat în minutul 47, cu un șut superb, la vinclu, după ce a păstrat mingea în ciuda atacurilor a patru adversari. Golul victoriei a fost semnat de Ionuț Vucea, în minutul 64, din pasa lui Marius Marin. Pentru conformitate, iată formațiile care s-au întâlnit pe 10 octombrie 2015 la Timișoara:

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Fişteag – Stefanovici, Bilia, Gălan (cpt.), Damian – Stancu – Vucea, Ţugui, Giuricici, Ghinescu – Tulcan. Au mai intrat Taub, Marin, Bădăuţă şi Rebenciuc.

Pandurii II Târgu Jiu (antrenor Claudiu Mocioi): D. Popescu – Troncan (cpt.), Celea, Negrescu, Miroiu – C. Erdei, Bîrlan, Mareş, Dănăricu – Predescu, Pârcălabu. Au mai intrat A. David, R. Dumitru, Hemidi şi Pârvulescu.

Partida Pandurii II Târgu Jiu – ASU Politehnica, din etapa a XXII-a din C4, se va disputa vineri, de la ora 17, la Rovinari.

About Gabriel Toth

Leave a Reply