ASU Politehnica debutează în Cupa României la Recaș

10325395_637516106332855_7575183262240464762_nASU Politehnica va evolua miercuri după-amiază, la Recaș, în turul secund al Cupei României, contra formației locale, care activează în Campionatul Municipal Lugoj.

ASU Politehnica revine în Cupa României – faza județeană, competiție pe care a câștigat-o în vara acestui an, după o finală cu Lorena Giarmata Vii, decisă în prelungiri. Alb-violeții vor începe noua ediție a întrecerii direct în etapa a doua, în care participă, în mod obligatoriu, toate cele 18 divizionare D. Pe elevii lui Paul Codrea îi așteaptă o deplasare la Recaș, în fața formației locale, care evoluează la nivelul eșalonului al șaselea.

„Cu siguranță, voi da spațiu și băieților care au jucat mai puțin. Pentru toți, va fi un bun meci de pregătire pentru ceea ce ne așteaptă în perioada următoare. Noi vom trata serios această competiție, pe care am câștigat-o anul trecut. A fost o senzație frumoasă atunci, să ridicăm trofeul, și sper să repetăm aceeași figură și în acest sezon”, ne-a declarat antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

ASCS Recaș s-a înființat în 2013, la un an după ce echipa care reprezenta până atunci „orășelul vinului”, ACS, s-a multat la Timișoara, odată cu promovarea în liga secundă. Noua formație a Recașului activează în Campionatul Municipal Lugoj (Liga a VI-a), iar în prima etapă a Cupei României, desfășurată la 27 august, a trecut în deplasare, cu 2-1, de Tormactim Tormac.

Atmosfera din lotul timișorenilor e cât se poate de bună, după ce au devenit lideri solitari odată cu succesul clar contra Dumbrăviței, de sâmbăta trecută. „E o senzație foarte frumoasă să fim lideri, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Am mai fost pe primul loc și anul trecut, dar pe final am ratat promovarea. Trebuie să rămânem modești, să luăm totul pas cu pas și să tratăm meciul cu maximum de seriozitate”, ne-a mai spus Codrea.

Singurul jucător indisponibil din motive medicale e Alin Ionaș, cel ce a suferit o accidentare în prima repriză a derby-ului cu CS Dumbrăvița. Din fericire, starea atacantului nu e foarte gravă, acesta urmând a reintra în programul normal de pregătire peste câteva zile. „Poate va lipsi la meciul de sâmbătă, cu CFR, dar mai mult de atât nu cred”, a mai spus Codrea.

Partida ASCS Recaș – ASU Politehnica va avea loc miercuri, de la ora 17, pe Stadionul Comunal din „orășelul vinului”. Pentru acest joc, a fost delegat la centru Liviu Bălăcescu, ajutat la cele două tușe de Gabriel Drăguț și Alexandru Ghiurcan.

About Gabriel Toth

Leave a Reply