ASU Politehnica a câștigat la TAS procesul cu Marian Iancu

rapid-ar-putea-ataca-decizia-tas-la-un-tribunal-cantonal-din-regiunea-lausanne-la-fel-cum-a-procedat-si-adrian-mutu-in-litigiul-cu-chelsea-100462-1

Tribunalul de Arbitraj Sportiv a dat câștig de cauză lui ASU Politehnica în procesul intentat în toamnă de Marian Iancu. Forul de la Lausanne a refuzat să judece acest caz, în condițiile în care reclamantul, SC Politehnica, nu e afiliat în acest moment la FRF și nu poate invoca statutul intern.

În luna octombrie a anului trecut, Marian Iancu s-a adresat tribunalului de la Lausanne pentru a cere interzicerea folosirii numelui Politehnica Timișoara, precum și sigla, imnul și culorile alb-violet, de către formația din Liga a IV-a ASU Politehnica, totul pentru a nu fi confundată cu societatea sa, SC Politehnica, cu entitatea ce deține palmaresul istoric al clubului, ASFC Politehnica, și cu actuala reprezentantă a orașului în Liga I, ACS Poli. În plus, Iancu a cerut și despăgubiri în valoare de 983.000 de euro echipei de pe „Știința”, pentru folosirea numelui și a culorilor fără acordul său.

După o jumătate de an, în care judecătorii de la Lausanne au studiat cazul, s-a comunicat astăzi răspuns definitiv. TAS a refuzat să decidă această dispută, în condițiile în care SC Politehnica Timișoara, societatea ce îi aparține lui Marian Iancu, nu e afiliată în prezent la FRF și, prin urmare, nu poate face apel la statutul forului de la București. Mai mult decât atât, Marian Iancu e obligat să plătească liderului din D-Timiș suma de 1.500 de franci elvețieni, care să acopere costurile de judecată.

Astăzi, 23 aprilie, am primit decizia finală în cazul disputei cu Politehnica Timişoara SA (în insolvenţă) – societatea administrată în trecut de Marian Iancu. Reamintim, în luna octombrie a anului trecut, Marian Iancu a efectuat demersurile legale la TAS pentru a interzice clubului nostru folosirea denumirii de POLITEHNICA TIMIŞOARA, a culorilor alb-violet, imnului, logo-ului, precum şi a oricăror alte elemente care să aducă prejudicii societăţii comerciale deţinute de dânsul, aflată în acest moment în insolvenţă şi fiind condusă, potrivit legii, de către administratorul judiciar. Pe deasupra, Marian Iancu solicita plata unei sume în cuantum de 983.000 euro. 

Clubul nostru a transmis la Lausanne toate actele ce ne-au fost solicitate, păstrându-ne poziţia iniţială şi folosind aceleaşi argumente care au fost prezentate la momentul respectiv (invocarea faptului că TAS nu are competenţa de a se pronunţa în condiţiile în care societatea reclamantă, ce a fost controlată de Marian Iancu şi care este acum în procedură de insolvenţă, a fost exclusă din cadrul FRF, precum şi alte aspecte de ordin tehnic). Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a soluţionat cazul prin admiterea uneia dintre excepţiile pe care le-am formulat, considerând că nu poate judeca această cauză în lipsa vreunei clauze compromisorii care să lege părţile. Cu alte cuvinte, TAS a afirmat că societatea ce a fost deţinută de Marian Iancu nu se poate prevala de prevederile statutului FRF care îi dau posibilitatea de a se adresa TAS. De asemenea, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne obligă, prin sentinţa dată în acest caz, societatea lui Marian Iancu la plata unei sume în cuantum de 1500 franci elveţieni către ASU Politehnica Timişoara, pe lângă cheltuielile de arbitraj, ce vor fi suportate în totalitate tot de către Politehnica Timişoara SA (în insolvenţă). 

Apreciem că în acest caz s-a făcut dreptate, demersul lui Marian Iancu neavând nici o valoare juridică, potrivit motivelor arătate mai sus pe scurt şi conform actelor depuse de către noi la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Dorim să mulţumim pe această cale societăţii de avocaţi „Chiriță și asociații” pentru sprijinul acordat în această problemă.

De asemenea, dorim să îi reamintim lui Marian Iancu faptul că suntem mult mai puternici decât ar putea crede şi că suntem pregătiţi să facem orice pentru a ne apăra clubul şi valorile în care credem. La fel cum am mai spus-o, nu îi vom permite acestui personaj să îngroape pentru a doua oară Politehnica Timişoara şi ne vom folosi de toate mijloacele ce ne stau la dispoziţie pentru a face acest lucru! ”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul oficial al lui ASU Politehnica, după aflarea deciziei TAS.

About Gabriel Toth

Comments

Leave a Reply