ASU Poli se pregătește de cel mai dificil examen


ASU Poli va primi duminică vizita celor de la Progresul Racovița, pentru ceea ce se anunță cel mai interesant duel din seria a III-a. Ambele formații au început perfect sezonul și beneficiază de fotbaliști cu experiență.

„Studenții” de la ASU Poli au în față cel mai important exament al turului. Băieții lui Antonio Foale vor primi duminică vizita celor de la Progresul Racovița, formație ce se anunță principala contracandidată a timișorenilor la promovare. Oaspeții de duminică beneficiază de jucători cu experiența ligilor superioare, precum Mircea Șchiopu (ex-AC Recaș) sau Arpad Laczko (care a cochetat și cu prima ligă la Extensiv Craiova).

„După informațiile noastre, Racovița e tot o echipă de purii, de jucători mai în vârstă, care au jucat mai sus. E vorba de Șchiopu, Laczko, Ion Cătălin, Sebastian Filip și alții. Media lor de vârstă e undeva la 28 de ani. Așa că automat și pentru noi devine un joc greu, în fața unei echipe experiementate. Diferența poate fi făcută de jucătorul nostru cel mai valoros, Rotariu, dacă e în mână bună”, ne-a declarat antrenorul Antonio Foale.

La fel ca și ASU Poli, formația din Racovița a câștigat toate jocurile pe care le-a disputat până acum. Șchiopu&co. au trecut cu 4-0, în deplasare, de FC Bazoș, cu 2-1, tot în deplasare, de Ictar-Budinț, pentru ca runda trecută să administreze un categoric 8-1 formației AS Bacova. În runda a doua, Progresul a stat, după ce Juventus Pișchia s-a retras din competiție.

Antonio Foale consideră că, în cazul unei victorii în meciul de duminică, ASU Poli va lua o opțiune serioasă la promovare. „În cazul unei victorii ne vom gândi deja 100% la promovare, mai ales că mai avem apoi încă un meci acasă, cu Urseniul, o echipă bună. Vom vedea cât va mai rezista și Olimpia Bucovăț, unde au rămas câțiva jucători de la fosta Arsenal, care a evoluat anul trecut în Divizia D. Poate și conjunctura i-a ajutat să aibă maximum de puncte, deoarece au avut meciuri destul de ușoare. Oricum, principalele contracandidate la promovare sunt și vor rămâne Racovița și Chizătău”, ne-a mai spus Foale.

Partida ASU Poli – Progresul Racovița va avea loc duminică, cu începere de la ora 17, pe stadionul „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply