ASU Poli, obligată să câștige la Jimbolia, înaintea derby-ului cu Gătaia

DSC_0240_result
ASU Poli va bifa sâmbătă o deplasare la Jimbolia, pe terenul „lanternei roșii” din Liga a IV-a, dar care în ultimele două runde a dat semne de revenire. ASFC „Marcel Băban” a început campionatul cu un șir de nouă înfrângeri consecutive, dar apoi a obținut o primă victorie, iar în weekend-ul trecut și un prim punct extern.

ASU Poli își dorește o victorie confortabilă în meciul de sâmbătă, de la Jimbolia, contra ultimei clasate din „D” Timiș. Junii pregătiți de fosta glorie polistă Octavian Popescu par să fi revenit pe linia de plutire, după un început dezastruos, cu nouă eșecuri la rând. Primele puncte au vent la precedentul joc dispitat pe stadionul „Arpad Thierjiung”, câștigat cu 4-3 în fața trupei din Peciu Nou, iar apoi runda trecută, echipa din Jimbolia a scos un nesperat 0-0 într-una dintre deplasările dificile ale acestui eșalon, la Șag.

„Jimbolia e o echipă foarte tânără, știu că au foarte mulți copii născuți în 1996. Meciul de acolo îl vom trata ca pe fiecare joc oficial, cu toată seriozitatea. Săptămâna asta chiar lucrăm și la psihicul jucătorilor, la atitudine, pentru că la ultimul joc n-am fost atât de mulțumiți de ei. Dar ca de fiecare dată, vom merge la victorie”, ne-a declarat directorul tehnic a lui ASU Poli, Antonio Foale.

Alb-violeții au avut de pătimit întreaga repriză secundă a jocului din etapa trecută, cu Dumbrăvița, atunci când alb-verzii au hărțuit efectiv apărarea alb-violetă și n-au fost departe de a pleca cu un punct de pe „Știința”. La finalul acelui joc, antrenorul Paul Codrea vorbea despre o stare de oboseală în rândul unor jucători, însă Antonio Foale e convins că lipsa de atitudine a fost principala hibă din partida cu Dumbrăvița. „Nu știu dacă e vorba despre o oboseală, pentru că fiecare dintre jucători, atunci când a simțit că e încărcat, și-a putut cere o zi liberă. Dar dacă el în ziua respectivă nu s-a odihnit, nu s-a recuperat, înseamnă că a făcut altceva. Dar nu oboseala a fost de vină în meciul cu Dumbrăvița, ci lipsa de atitudine”, ne-a mai spus Foale.

Partida ASFC Marcel Băban Jimbolia – ASU Poli se va disputa sâmbătă, cu începere de la ora 11, pe stadionul „Arpad Thierjung”. Pentru alb-violeți, e un ultim hop înaintea duelului pentru prima poziție, cu Progresul Gătaia, de la finele săptămânii viitoare.

About Gabriel Toth