ASU Poli marchează de patru ori, dar pierde două puncte mari

DSCF0271 (Small)
ASU Poli a pierdut astăzi primele puncte din acest retur, pe terenul ocupantei locului 3, Avântul Chizătău. După un meci halucinant, întins pe 97 de minute, s-a încheiat 4-4-, după ce gazdele aveau 4-0 la capătul primei ore de joc.

ASU Poli pierde la Chizătău două puncte ce practic șterg orice urmă de speranță în duelul de la distanță cu Progresul Racovița. După o primă repriză dezastruoasă, alb-violeții au avut o tresărire de orgoliu în ultima jumătate de oră, însă criza de timp și precipitarea au privat echipa lui Paul Codrea de o victorie in extremis.

Avântul Chizătău conducea la pauză cu 3-0, după o primă repriză în care a profitat de fiecare ocazie pe care și-a construit-o. Mai întâi, Dragoș l-a învins pe Burtic din lovitură liberă, apoi Dragomir a marcat pe contraatac, pentru ca, în minutul 42, nouarul Blaga să stabilească scorul de forfait. În acest răstimp, alb-violeții au ratat o ocazie uriașă prin Alin Stoica, la scorul de 0-0, fostul internațional scăpând singur spre poartă, însă în mod incredibil a tras pe lângă. Chiar înaintea golului de 2-0, Titi Varga a tras în forță de la peste 20 de metri, însă portarul gazdelor, Drăguți, a salvat de la vinclu. Colac peste pupăză, în minutul 39, Cristian Gălan a văzut al doilea galben pentru proteste, după ce și primul avertisment îi fusese acordat extrem de ușor de către centralul Sorin Tarcea.

Nici repriza a doua nu părea prea promițătoare pentru timișoreni, care au mai încasat o lovitură în minutul 51, atunci când Dragomir a realizat „dubla”.  Paul Codrea a operat însă rapid câteva modificări ce au impulsionat atacul echipei, iar rezultatele s-au văzut imediat. În minutul 62, tânărul Florea a marcat primul gol al alb-violeților, iar din acel moment meciul s-a jucat doar în jurul careului lui Drăguți. Golul 2 a venit abia în minutul 80, grație lui Marchiș, iar patru minute mai târziu, Maranescu a făcut 4-3. Meciul a necesitat nu mai puțin de șapte minute de prelungiri, după o repriză secundă cu multe întreruperi, alb-violeții reușind să marcheze golul egalizator în minutul 90+6, prin fundașul central Mircea Obrejan. Un punct salvat, care o menține pe ASU Poli neînvinsă în 2013, dar care o îndepărteasă probabil definitiv de visul primului loc în serie.

Avântul Chizătău (antrenor Ioan Copaci): Drăguți – Loch, Dragoș, Anghel, Petrescu, Rotaru, Mârza, Dragomir, Mihalache, Blaga, Marincu. Au mai intrat Anghel II, Mândruț, Rădneanțu și Marincu II.

ASU Poli (antrenor Paul Codrea): Burtic – Radovancovici, Gălan, Obrejan, Maranescu – Florea, Varga, Popoviciu, Ilie – Stoica, Marchiș. Au mai intrat Panc, Făgețan, Mărăndescu și Vișan.

„Timp de 45 de minute n-am existat pe teren. Am și ratat câteva ocazii uriașe, iar ei au marcat pe contraatac. Un meci ciudat. Dar totuși, în repriza a doua băieții au avut o atitudine extrordinară, le-am și spus la pauză că meciul se poate întoarce, dar din păcate n-am reușit să câștigăm. Totuși, să recuperezi patru goluri în zece oameni, eu zic că e o realizare, chiar dacă n-am câștigat și știm că egalul acesta ne îndepărtează de obiectiv”, a declarat la final antrenorul alb-violeților, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply