ASU Poli își prezintă lotul în compania Olimpiei Satu Mare


ASU Poli va disputa sâmbătă seară, la lumina reflectoarelor, cel mai puternic amical din această iarnă. Oaspeții alb-violeților vor fi cei de la Olimpia Satu Mare, o grupare ai cărei suporteri sunt în relații foarte bune cu cei din Timișoara.

ASU Poli nu și-a ales la întâmplare adversarul îăn fața căruia își va prezenta lotul pentru returul campionatului. Olimpia Satu Mare s-a înființat în 1921, anul în care se năștea și Politehnica. După sezoane bune petrecute în primele două divizii, formația ardeleană a trecut, în urmă cu câțiva ani, prin același chin ca și cea timișoreană, fiind nevoită să o ia de jos, din ligile inferioare. În plus, suporterii galben-albaștrilor sunt în relații bune cu cei ai alb-violeților, astfel că la jocul de sâmbătă se anunță spectacol nu numai pe gazon, ci și în tribune.

Olimpia Satu Mare ocupă locul 3 în Liga a III-a, într-o serie în care favorită e FC Hunedoara. Echipa e pregătită de Tiberiu Csik, cel care a făcut pasul spre fotbalul mare la Poli,  evoluând la Timișoara între 1991 și 1993.

Tehnicianul alb-violeților, Antonio Foale, speră ca amicalul de sâmbătă seară să fie util ambelor combatante. „Va fi un joc care chiar ne pică bine, cu o echipă de ligă superioară. Sper să fie un joc benefic atât pentru noi, cât și pentru ei”, a declarat Foale.

Urmează un alt duel cu o echipă din afara Timișului?

Meciul de sâmbătă, cu Olimpia Satu Mare, va fi primul meci pentru ASU Poli în fața unei echipe din afara județului Timiș. Cu toate acestea, Antonio Foale a dezvăluit că o săptămână mai târziu există șansa disputării unui joc cu Rapid Buchin, grupare cărășeană din Liga a V-a. „E prima întâlnire cu o echipă din afara județului. Vom mai avea însă una, dar cu o formație de nivel inferior, din Caraș-Severin, e vorba de Rapid Buchin. La acea echipă toți sunt poliști, ei ne-au propus acest joc, ne-au întrebat dacă putem găsi o gaură în program și să-i primim pentru un amical”, a mai spus Foale.

Partida ASU Poli – Olimpia Satu Mare se va desfășura sâmbătă, de la ora 19, pe stadionul „Știința”.

About Gabriel Toth

Leave a Reply