ASU Poli, înapoi la treabă! Alb-violeții s-au reunit în număr mare la Baza 2

poli2
ASU Poli a efectuat astăzi primul antrenament al verii. Peste 30 de jucători s-au pregătit sub comanda lui Paul Codrea și Antonio Foale, printre care și câteva nume noi, cunoscute iubitorilor de fotbal din Timișoara. Alb-violeții vor intra direct în pâine, urmând să dispute sâmbătă primul amical.

Multe fețe noi și multă voie bună la reunirea lui ASU Poli. Sub comanda lui Paul Codrea s-au reunit, în mare măsură, toți jucătorii care au încheiat precedenta stagiune în alb-violet, dar și câteva nume noi, interesante, ce ar putea îmbrăca tricoul dungat al echipei din sezonul viitor. Una dintre cele mai importante noutăți e Adrian Neagoie, milocaș în vârstă de 28 de ani, cunoscut mai ales pentru perioada în care a evoluat la CFR Timișoara, în liga secundă. Timișoreanul a mai trecut apoi pe la Oțelul Galați, Petrolul Ploiești și CS Otopeni, grupare pentru care a evoluat în ultimele două sezoane. Neagoie s-a despărțit în iarnă de formația ilfoveană, el petrecând ultima jumătate de an în recuperare, după o operație la menisc.

Adrian Neagoie a fost cel care și-a oferit serviciile la ASU Poli, el recunoscând că și-a dorit întotdeauna să joace în alb-violet. „Îmi doresc să joc din plăcere, să joc acasă, pentru că m-am săturat să mai fiu păcălit prin alte părți. Sunt polist de mic, întotdeauna mi-am dorit să joc la Poli, dar din păcate nici n-am apucat să evoluez măcar un minut pe „Dan Păltinișanu”. Aici măcar știi pentru ce joci, pentru spiritul Timișoarei și pentru oamenii care vin la meci. Am urmărit proiectul celor de la ASU Poli, am apucat să merg la două meciuri pe „Știința”. Pot să spun că suporterii ridică foarte mult nivelul, care în general e unul slab în aceste ligi”, ne-a declarat Neagoie, înaintea primului său antrenament la ASU Poli.

Tot la capitolul noutăți îi putem enumera pe portarul Daniel Trițoiu și jucătorii de câmp Marco Giurasevici, Răzvan Pleșcan și Victor Opriș, juniori cărora le-a expirat angajamentul cu vechea societate, patronată de Marian Iancu. Cei patru își doresc să continue la ASU Poli, dar situația acestora se va clarifica în perioada următoare, ACS Poli având prima opțiune la semnarea acestora, conform înțelegerii cu Iancu. La antrenamentul de astăzi, a mai fost prezent și Ionuț Alexandru, un mijlocaș dreapta provenit de la Timișul Șag. De asemenea, e așteptat de mâine și Pavel Vlad, un fotbalist venit tocmai din Liga a IV-a Vaslui și care s-a oferit să joace pentru ASU Poli.

„Dacă sunt aici, înseamnă că rămân”

Fotbaliștii lui ASU Poli nu au avut decât ceva mai mult de două săptămâni de vacanță. Antrenorul paul Codrea a sunat destul de repede adunarea, mai ales că va avea de ales dintr-un număr foarte mare de fotbaliști pentru viitorul sezon. „Multe echipe din Liga a IV-a și „Județ” s-au reunit deja și cred că era momentul să o facem și noi. Au venit foarte mulți jucători, mă bucur de acest lucru, pentru că putem avea ocazia să descoperim fotbaliști talentați, scăpați poate din vedere în alte locuri. Vom avea și destule jocuri amicale, așadar îi vom testa și, cu siguranță, dacă vor da satisfacție, vor rămâne aici”, a declarat antrenorul lui ASU Poli.

Paul Codrea e decis să rămână la gruparea alb-violetă, indiferent dacă aceasta va face pasul spre Liga a IV-a sau va rămâne în Campionatul Județean. În ceea ce privește viitorul său ca jucător, el așteaptă în continuare rezolvarea litigiului cu Rapid București, care îl ține pe tușă de mai bine de jumătate de an.

„Dacă sunt aici, înseamnă că rămân aici. Nu știu dacă voi și juca, asta rămâne de văzut. Situația mea cu Rapidul e încă neclară, dar sunt convins că se va clarifica cât de curând. E clar că la un moment dat trebuie să se rezolve, pentru că e o situație inadmisibilă după părerea mea. Dar știu că în România lucrurile se mișcă greu, chiar rușinos de greu, așa că aștept, n-am ce să fac. Nici nu mai am motivația să joc în România, după tot ceea ce se întâmplă aici. Bineînțeles, ASU Poli e excepția, fiind o echipă de amatori și care trăiește din entuziasm”, a mai spus Codrea.

O parte a fotbaliștilor lui ASU Poli au efectuat încă de astăzi vizita medicală, urmând ca restul lotului să se prezinte la Policlinica Sportivă în următoarele zile. Gruparea alb-violetă va disputa primul amical al verii sâmbătă, de la ora 11, la Gara Mare, cu CFR Timișoara.

About Gabriel Toth

Comments

  1. AC RECAS NU E POLI! says

    Robii lui Robu au aflat de Drukeria…!? Mai copii mergeti mai bine la Stadion si sustineti Recasu sau mai stiu eu ce vreti . Da lasati-o pe ASU in pace si vedetiva de treaba!

Leave a Reply