ASU Poli continuă șirul victoriilor: 5-2 la Șag

DSCF0250
ASU Poli rămâne lider în Liga a IV-a, după cea de-a treia victorie consecutivă, 5-2 pe terenul celor de la Timișul Șag. Alb-violeții au controlat autoritar ostilitățile în prima repriză, după care și-au făcut singuri viața grea, la începutul mitanului secund.

ASU Poli a început în forță jocul de la Șag, iar în minutul 4, debutantul Emanuel Ardelean deschidea scorul din pasa lui Ilie. Peste alte cinci minute, avantajul alb-violeților avea să se dubleze,Vucea profitând de greșeala fundașului gazdelor, Indic. În minutul 17, avea să se facă 3-0 în favoarea liderului, atunci când Ilie l-a servit excelent pe Făgețan, care a înscris cu un șut la firul ierbii, pe colțul lung. Până la pauză, mai putem nota bara lui Popoviciu, din lovitură liberă (33) și șutul lui Vucea, din interiorul careului, respins de Dubou (37).

Repriza a doua a început după același scenariu ca și la Făget. Timișorenii, văzându-se într-un avantaj liniștitor, au revenit mai relaxați de la cabine, iar Peca a micșorat diferența în minutul 48, împingând în plasă un balon respins în față de Burtic, la lovitura liberă executată de Ciobanu. Elevii lui Paul Codrea s-au trezit însă rapid și au „ucis” meciul în următoarele 10 minute. Mai întâi, Ardelean a înscris simplu, la capătul unei acțiuni de toată frumusețea realizată de Ilie (54), pentru ca cinci minute mai târziu, același Ilie să îl deschidă excelent pe Făgețan, care l-a învins cu sânge rece pe Dubou. Până la final, acțiunile periculoase ale timișorenilor s-au mai rărit, iar Șagul a redus din handicap în minutul 73, prin Sabău, care a transformat o lovitură de pedeapsă scoasă de Tutunaru.

S-a încheiat 5-2, iar ASU Poli rămâne lider, cu maximum de puncte după 3 etape și un golaveraj de 16-4. La finalul jocului, cei aproximativ 400 de suporteri alb-violeți veniți de la Timișoara, i-au cântat „La mulți ani” lui Paul Burtic, goalkeeperul timișorenilor împlinind astăzi 30 de ani.

Timișul Șag (antrenor Adrian Ianoșev): Dubou – Indic, Tăuţ, Situwe, Robotă, Costea, Munteanu, Buruiană, Racoceanu, Deliu, Sabău. Au mai intrat M. Ciobanu, Peca, Tutunaru, Lazea.

ASU Poli (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Obrejan, Gălan, Maranescu – Ilie, Popoviciu, Stoica, Vucea – Făgețan, Ardelean. Au mai intrat Secotă, A. Ionuț, Neagoie și Opriș.

„A fost un meci destul de greu, cu o echipă foarte agresivă. Dar ne-am mobilizat bine, aveam de luat o revanșă după meciul slab cu Peciu Nou. Băieții au tratat foarte bine meciul și cred că ne-am impus mai clar decât o arată scorul. Din păcate, la începutul reprizei a doua s-a repetat episodul de la Făget, chiar le-am spus la pauză să rămânem concentrați, dar iată că s-a întâmplat din nou. Ne-am revenit apoi treptat și am făcut diferența. Mă bucur pentru Ardelean, care a debutat cu două goluri. Oricum, băieții știu că avem un lot foarte numeros, iar cine are șansa să joace, trebuie să demonstreze că merită. Dacă nu, pierde tricoul de titular. E bine că avem concurență pe posturi, iar asta se vede la meciuri”, a declarat la final Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply