ASU Poli, chinuită de frații Tulcan: 4-3 cu Banatul Nerău

4
ASU Poli și-a trecut în cont o nouă victorie în jocurile de verificare, una pentru care a trebuit să transpire mult mai mult decât era de așteptat. Oaspeții de la Banatul Nerău au sosit în doar 10 oameni la Timișoara, au împrumutat în fiecare repriză câte un om de la alb-violeți, dar chiar și așa, i-au hărțuit serios pe elevii lui Paul Codrea, conducând cu 3-0 pe „Știința”, după 54 de minute.

Amicalul dintre ASU Poli și Banatul Nerău a început cu o întârziere de o jumătate de oră, gruparea din nord-vestul județului pierzând trenul către Timișoara. Sosiți cu doar 10 jucători, oaspeții l-au împrumutat pentru prima repriză pe polistul Lazăr, s-au încălzit câteva minute și au „mușcat” încă din start, Flavius Tulcan deschizând scorul în minutul 1, după ce a profitat de starea de visare a întregii defensive a gazdelor. Alb-violeții au început să se apropie timid de poarta trupei din Nerău, însă pe un contraatac, același Flavius Tulcan a lovit din nou, urcând scorul la 2-0 în favoarea echipei sale, în minutul 12.

Alb-violeții au părut că nu se regăsesc pe toată durata primei părți, oamenii din atac, Pleșcan și Ciobanu, părând mai de fiecare dată nehotărâți la finalizare. Cea mai mare șansă a primei părți i-a aparținut fundașului central Gălan, care a reluat în bară, cu un vole din unghi închis, în minutul 34.

În partea secundă, Paul Codrea a schimbat aproape în totalitate liniile, în vreme ce oaspeții au rămas în același efectiv, împrumutându-l de această dată de la ASU Poli pe Florea, pentru postul de fundaș stânga. Apărarea alb-violeților avea să fie prinsă din nou pe picior greșit, celălalt Tulcan al Nerăului, Daniel, urcând scorul la 3-0 în minutul 54.

Ultima jumătate de oră le-a aparținut alb-violeților, care au întors dramatic rezultatul, profitând și de oboseala oaspeților. Mai întâi, Făgețan a marcat primul gol polist din acest joc, în minutul 56, pentru ca șapte minute mai târziu, Panc să mai reducă din handicap, după o așezare a lui Lup. Egalarea a venit în minutul 84, atunci când Ionuț l-a întins serios pe portarul oaspeților, cu un șut superb, din lateral dreapta, iar reintratul Gălan, în expectativă, a împins mingea în poartă. Golul victoriei a purtat semnătura lui Robert Panc, care a marcat în urma unui corner executat de Birău, unul dintre remarcații ultimelor jocuri de verificare susținute de ASU Poli.

Paul Codrea și Antonio Foale au abordat amicalul de astăzi în formula Muntean – Florea, Gălan, Știrbu (ex-ACS), Maranescu – Popoviciu, Opriș, Giurasevici, Ilie – Pleșcan, Ciobanu (ex-ACS). Au mai intrat Birău, Secotă, Feher, Lazăr, Lup, Ionuț, Panc, Marchiș și Făgețan.

„Cred că a fost o lipsă de concentrare, poate și un fond de oboseală. Din punctul meu de vedere, a fost un meci dezastruos, pentru că deși am întors rezultatul, prestația noastră a fost foarte slabă. Poate și căldura a fost de vină, dar eu zic în primul rând lipsa de concentrare. La acest nivel, mentalitatea e principalul factor care face diferența, și de obicei sunt foarte multe fluctuații”, ne-a declarat după meci antrenorul lui ASU Poli, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply