Aproape de o victorie de moral: CS Mioveni – Politehnica Timişoara 1-1

Politehnica Timişoara se întoarce cu un punct din judeţul Argeş, după 1-1, în această seară, cu CS Mioveni, în epilogul etapei a 25-a din Liga a II-a. Gazdele au condus încă din prima repriză, după ce au beneficiat de o lovitură de pedeapsă, însă timişorenii au restabilit egalitatea spre final şi chiar au avut şansa golului victoriei. O remiză care contează, totuşi, pentru moralul alb-violeţilor, pe un teren pe care de regulă se obţin greu punctele.

Interimat cu succes pentru Antonio Foale. Cu cel mai vechi om din club în rol de antrenor principal, Politehnica a remizat la Mioveni, la capătul unui joc consistent, mai ales spre final. Timişorenii au avut însă momente de dominare chiar şi în prima repriză, instalându-se minute bune cu întreg efectivul în jumătatea polistă, însă fără ocazii importante. Prima şansă importantă de gol a Politehnicii a venit de la mare distanţă, în minutul 31, atunci când Lusamba a încercat poarta de la peste 30 de metri, mingea trecând puţin peste transversală.

Oarecum contrar cursului jocului, gazdele au deschis scorul, în minutul 38. Cosmin Năstăsie a transformat o lovitură de pedeapsă acordată la intrarea neglijentă a lui Giuricici asupra lui Ayza. Pe finalul primei părţi, ambele combatante au mai beneficiat de câte o situaţie importantă. Gazdele, în minutul 43, prin Ayza, care a încercat să-l lobeze pe Dur-Bozoancă din unghi, însă a trimis mult peste poartă. Un minut mai târziu, Plămadă a şutat din interiorul careului, din lateral dreapta, iar mingea a şters stâlpul din dreapta lui Croitoru.

Repriza secundă părea să fie la discreţia argeşenilor, care au controlat prima ei jumătate. În minutul 57, Florescu a şutat prin surprindere, din colţul suprafeţei de pedeapsă, însă Ignea a salvat din faţa liniei porţii. Avea să fie, practic, singura ocazie importantă a trupei lui Laurenţiu Roşu, pe parcursul unor minute în care se afla cu aproape întreg efectivul în jumătatea polistă, însă fără rezultate.

Politehnica a început să iasă la joc, iar Sorescu (64, 66) şi V. Nicolae (67) şi-au încercat norocul cu şuturi de la distanţă, însă fără să nimerească ţinta. Mioveniul a mai avut o şansă importantă, în minutul 78, la o lovitură liberă de la 18 metri, executată de Neagoe plasat, însă Dur-Bozoancă a respins cu un reflex excepţional. În minutul 81, a venit şi golul egalizator, pe un contraatac finalizat de Ionuţ Plămadă, cu un şut de la marginea careului, în forţă, fără speranţe pentru Croitoru. Acelaşi Plămadă putea deturna toate cele trei puncte spre Timişoara, în minutul 85, atunci când a fost găsit excelent în faţa porţii de Sorescu, însă reluarea sa a fost scoasă formidabil de Croitoru, de la rădăcina barei. În prelungiri, Sorescu a mai trimis un şut, din lateral stânga, foarte puţin pe lângă stâlpul de la colţul lung.

S-a încheiat 1-1, un rezultat în cele din urmă echitabil, cele două formaţii împărţindu-şi perioadele de dominare. Totuşi, cu un plus pentru alb-violeţi, care prin atitudinea din finalul meciului au demonstrat că nu au mers la Mioveni doar în excursie.

CS Mioveni (antrenor Laurenţiu Roşu): Croitoru – Alexe, Gherghe, Burnea (69, Traşcu), Stoica – Roşoagă (85, Neacşu), Mîrzeanu (25, A. Neagoe) – Neagu, Florescu, Ayza (cpt.) – C. Năstăsie
Politehnica Timişoara (antrenor Antonio Foale): Dur-Bozoancă – Giuricici (59, Motreanu), Bilia (cpt.), Scutaru, Taub – Sorescu, Ignea, Krausz, Predescu (82, Ghinescu) – Lusamba (59, V. Nicolae), Plămadă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply