Aproape de o revenire spectaculoasă: ASU Politehnica – Chindia Târgoviște 3-4

IMG_0235

Foto: Emanuel Titus Iliesi

ASU Politehnica a debutat cu stângul în Liga a II-a, cu un eșec chiar pe teren propriu, dar care a lăsat speranțe celor peste 2.000 de spectatori prezenți astăzi pe stadionul „Dan Păltinișanu” pentru prestații mai consistente pe viitor. Alb-violeții au pierdut cu 3-4 în fața Chindiei Târgoviște, după ce dâmbovițenii conduceau cu 4-0 în minutul 65. Neșansa și chiar o cădere fizică în final – cauzată de căldura sufocantă de la ora meciului – i-au privat pe elevii lui Sorin Brîndescu de un punct ce la un moment dat părea o simplă iluzie.

Entuziasmul debutului în Liga a II-a s-a simțit la ASU Politehnica. Timișorenii au început curajos, au irosit prima șansă prin Ghinescu după doar 18 secunde de la start, pentru ca apoi, preț de zece minute, să se instaleze în jumătatea de teren a dâmbovițenilor. Oaspeții au creat primele emoții la poarta lui Mitrea în minutul 12, când a beneficiat de o lovitură liberă din lateral stânga, aproape de linia careului de 16 metri, însă nefructificată.

Din minutul 15 a început însă coșmarul timișorenilor, care astăzi a purtat numărul 13 și s-a numit Cristian Cherchez. Vârful curtat de fancezii de la Guingamp a deschis scorul, după o nesincronizare a defensivei poliste, care l-a lăsat singur cu Mitrea. O fază aproape trasă la indigo peste trei minute, atunci când lui Neguț i-a venit rândul să înscrie. În fine, 0-3 s-a făcut în minutul 21, când același Cherchez a finalizat un contraatac, profitând de spațiile largi rămase între fundașii timișoreni.

După o primă repriză catastrofală, ASU Politehnica a revenit de la cabine hotărâtă să repare atât cât se mai putea din impresia generală. Prima ocazie cu adevărat periculoasă a poliștilor a venit abia în minutul 64, atunci când Dan Constantinescu a tras de la 18 metri, din poziție centrală, însă tânărul Aioani a respins peste transversală. Un minut mai târziu a căzut însă golul al patrulea al Chindiei, la o fază de cascadorii râsului. Todorov se pregătește să execute o lovitură liberă din propria jumătate, încearcă în lateral pentru Gălan, însă Cherchez, pe fază, speculează nesiguranța fundașului timișorean, interceptează și țâșnește spre buturile lui Mitrea: 0-4.

ASU Politehnica se îndrepta spre o înfrângere categorică la debtul în „B”. Practic, nimeni nu putea anticipa că, pe final, fotbaliștii formației din Târgoviște aveau să apeleze la trageri de timp care să sâcâie adversarul și publicul. Alb-violeții au renăscut însă odată cu reușita lui Blănaru, din minutul 67, și au prins realmente aripi trei minute mai târziu, când Giuricici a marcat pentru 2-4 cu un șut superb, sub transversală. Speranțele au renăscut de-a binelea în tabăra polistă în minutul 80, atunci când după o fază confuză în careul dâmbovițean, Blănaru a împins balonul din nou în plasă. În ultimele zece minute, deși a forțat cu doi oameni de atac, fiind introdus și Bădăuță, încă în convalescență, golul care ar fi salvat un punct n-a mai venit pentru poliști. Căldura ridicată de la ora jocului și chiar lipsa de inspirație de pe ultimii 20 de metri a formației timișorene a menținut același scor pe tabela de pe „Dan Păltinișanu”: 3-4.

ASU Politehnica (antrenor Sorin Brîndescu): Mitrea – Stefanovici, Gălan (cpt.), Todorov, Taub – D. Constantinescu, Bilia – Teuț, Giuricici, Ghinescu – Blănaru. Au mai intrat Motreanu, Dănăricu și Bădăuță.

Chindia Târgoviște (antrenor Nicolae Croitoru): Aioani – Pătru (cpt.), Ispas, C. Dinu, Martac – Parghel, Honciu, L. Mihai, A. Neagoe – Neguț, Cherchez. Au mai intrat D. Grigore, C. Stoica și Nisipeanu.

About Gabriel Toth

Leave a Reply