Antrenamente intense la ASU Poli: „Va conta mult această pregătire”


ASU Poli s-a reunit în urmă cu exact zece zile, iar de atunci elevii lui Antonio Foale se antrenează la foc continuu. Alb-violeții vin la treabă zilnic, de luni până vineri, trei dintre ședințele de pregătire din fiecare săptămână fiind axate pe factorul fizic.

ASU Poli își încarcă bateriile pentru lupta grea ce o așteaptă în retur. Antonio Foale le-a întocmit pentru această iarnă un program extrem de strict elevilor săi, care sunt chemați la antrenamente zilnic, doar weekendul fiind liber. În zilele de luni, miercuri și vineri alb-violeții lucrează la factorul fizic, pe pista de atletism a stadionului „Știința”, iar marți și joi, fotbaliștii au parte de sesiuni mai agreabile, în care se lucrează preponderent cu mingea.

„Nu e o surpriză, băieții primesc foarte bine efortul. Majoritatea băieților au o prezență de 100% la antrenamente, de când am reluat pregătirile. Normal, trebuie lucrat puțin și la psihic, pentru că acest gen de pregătire fizică îi irită puțin pe unii. Aproape pentru toți e o noutate, să facă antrenamente zilnice, dintre care trei pe factor fizic. Doar cei ce au mai evoluat la un nivel mai ridicat sunt obișnuiți cu așa ceva”, ne-a declarat Antonio Foale.

Tehnicianul alb-violeților e convins că această pregătire riguroasă se va reflecta și în rezultatele echipei, asta în condițiile în care, la nivelul Campionatului Județean, foarte puține grupări se antrenează în pauzele competiționale într-un asemenea ritm.

„Această pregătire va conta foarte mult. Avem un exemplu clar chiar la noi, în tur. De prin etapa a șasea, când am început să facem o pregătire mai riguroasă, diferența în multe jocuri s-a făcut în repriza a doua. Am întors rezultate și de la 0-1 și de la 0-2 și se simte un tonus mai ridicat la fiecare dintre jucători. În momentul în care jucătorul se simte pregătit, automat dă un alt randament, vrând, nevrând”, ne-a mai spus Foale.

Chiar dacă protestele din partea jucătorilor sunt inerente, Antonio Foale speră totuși să elevii săi să realizeze că aceste antrenamente sunt în primul rând în beneficiul lor. „Dacă reușim în această iarnă să facem măcare 70% din ce mi-am propus, eu aș fi foarte mulțumit. Sunt convins că rezultatele vor fi mult mai bune”, a conchis Foale.

La mijlocul săptămânii viitoare, ASU Politehnica va disputa primul joc de pregătire din această iarnă, contra revelației din Liga a IV-a, CS Ghiroda.

About Gabriel Toth

Leave a Reply