Antrenament cu goluri pentru ASU Poli


ASU Poli se pregătește pentru ultimul joc oficial din 2012 perforând porți adverse. Elevii lui Antonio Foale au avut astăzi parte de un antrenament activ, în compania celor de la FC Jebel, pe care i-au învins cu 6-2.

ASU Poli se pregătește de confruntarea de duminică, de la Ianova, cu Meget Remetea Mare, care va trage cortina peste turul de campionat din „Județ”. Alb-violeții își propun să-și facă și în acest ultim joc din 2012 norma degoluri, astfel că în această seară, elevii lui Antonio Foale au dat obișnuitul antrenament pe un amical cu FC Jebel, pe care l-au câștigat net, 6-2, la lumina reflectoarelor de la Baza 2 a Politehnicii.

Meciul de astăzi a fost o revanșă luată de alb-violeți în fața formației ce ocupă locul 2 în Seria a II-a a Campionatului Județean, asta după ce în urmă cu mai bine de o lună Jebelul învingea cu 5-0 o echipă experimentală a timișorenilor. „La ultima întâlnire cu Jebelul ne-au lipsit șase titulari, iar astăzi am avut opt jucători din primul 11. S-a văzut că suntem superiori, în fața unui adversar incomod și indisciplinat, exact ca o echipă sătească”, a concluzionat Antonio Foale, după amicalul de astăzi.

ASU Poli a condus la pauză cu 3-0, prin golurile lui Marchiș (2) și Nicolaie, în partea a doua mai punctând Hușanu, Maranescu și Nuno Da Silva. Antonio Foale a abordat jocul de astăzi cu următoarea formulă: Foale – Maranescu, Obrejan, Hușanu, Lazăr – Truichici, Mărăndescu, Popoviciu, Nicolaie – Panc, Marchiș. Au mai intrat Muntean – Radu, Luchin, Lascu și Nuno Da Silva.

Fost junior la Porto, în probe la ASU Poli

La o simplă lecturare a rândurilor de mai sus, e imposibil să nu sară în ochi exoticul nume al marcatorului ultimului gol. Nuno Miguel Dias Da Silva ar putea deveni primul stranier din lotul lui ASU Poli, atacantul portughez în vârstă de 23 de ani debutând astăzi în alb-violet. Lusitanul e masterand la Timișoara, unde studiază Managementul Sportiv, și s-a oferit chiar el să se pregătească alături de echipă, deși la început nu îi cunoștea nici numele.

„A mai fost la două antrenamente și mi-a lăsat o impresie bună. Pe viitor ar putea face obiectul nostru, dar nu mă grăbesc în a spune că va face parte din lotul nostru, pentru că încă nu îi cunosc nici statutul. E însă un băiat care promite și îl voi chema în continuare la antrenamente”, ne-a declarat Antonio Foale, despre fotbalistul portughez.

Nuno Da Silva a efectuat junioratul la FC Porto, iar în ultimii ani a evoluat în cel de-al treilea eșalon portughez, la Padroense și Salgueiros 08, echipa ce continuă tradiția clubului la care a evoluat și Basarab Panduru, dar care a falimentat la mijlocul deceniului trecut.

About Gabriel Toth

Leave a Reply