Antonio Foale, după victoria cu Foresta: „Băieții au jucat exact așa cum le-am cerut”

Foto: Emanuel Titus Ilieși / Mediafax Foto

Politehnica Timișoara s-a impus mult mai clar decât o arată scorul, 2-0 în fața Forestei Suceava, în ceea ce a fost ultimul meci de ligă secundă organizat în acest sezon pe „Știința”. Un meci ce l-a mulțumit, per ansamblu, pe tehnicianul alb-violeților, Antonio Foale, deși a admis că au fost și unele momente de relaxare în jocul echipei.

„Îmi felicit băieții, pentru că au jucat exact așa cum le-am cerut. Am practicat un joc ofensiv, ne-am creat multe situații de a marca. Din păcate, de cele mai multe ori, fazele de gol au fost tratate cu mai puțină seriozitate. Dar, cum spuneam, per ansamblu sunt mulțumit de ceea ce am arătat astăzi, băieții au dat dovadă de calitate fotbalistică. Au fost momente de relaxare, poate și pe fondul oboselii fizice și psihice. Sunt foarte mulți jucători care au dus greul pe tot parcursul sezonului”, a declarat Foale.

Tehnicianul polist spune că, dincolo de rezultat și de cele trei puncte, marea satisfacție de pe urma acestui meci e intrarea în teren, în minutul 80, a talentatului Alexandru Gașpar, care la doar 15 ani a bifat al doilea său joc în liga secundă.

„Cel mai mult mă bucur că am reușit să oferim din nou minute unui copil care promite, Alex Gașpar. Sperăm ca și în campionatul viitor să se regăsească în lotul nostru și să devină, încetul cu încetul, o certitudine. I-au lipsit câțiva centimetri să reia cu capul și să marcheze. Dar va crește, în doi-trei ani va prinde acea minge. Cel mai important e că a ajuns acolo, a simțit unde urmează să vină mingea, iar asta dovedește că are inteligență fotbalistică”, a mai spus Foale.

Pentru Politehnica urmează, la final de săptămână, ultima deplasare a sezonului. Duminică, de la ora 11:00, alb-violeții vor juca la Sânmartin cu Luceafărul Oradea.

About Gabriel Toth

Leave a Reply