Amicalul dintre Metalul Reșița și ASU Politehnica, mutat pe stadionul „Gloria”

gloriaASU Politehnica se pregătește de cel mai puternic amical al verii. Alb-violeții vor înfrunta sâmbătă dimineață, în deplasare, divizionara secundă Metalul Reșița, formație clasată pe poziția a patra la finele sezonului trecut.

Amicalul de sâmbătă, de la Reșița, și-a schimbat astăzi locația. Cum pe stadionul „Mircea Chivu” nu se putea juca, din cauza renovărilor efectuate în această perioadă, jocul ar fi trebuit să se dispute pe terenul sintetic din vecinătatea arenei, inaugurat anul trecut. Alb-violeții au fost însă anunțați, în această dimineață, cu amicalul va avea loc totuși pe iarbă, pe al doilea stadion al orașului ca mărime, „Gloria”, situat în cartierul Govândari.

Stadionul „Gloria” are o capacitate de 3.500 de locuri, fiind în anii 90 una dintre „haltele” clasice din liga secundă. Gloria Reșița a jucat neîntrerupt în eșalonul al doilea vreme de 11 sezoane, din 1987, până în 1998.

Amintiri neplăcute de la ultima vizită

Ultima vizită a vechii Poli pe stadionul „Gloria” a însemnat o înfrângere greu de digerat. La 4 aprilie 1998, reșițenii s-au impus cu 2-0, într-un joc din returul Diviziei B, grație reușitelor lui Dumitru și Angelo Foale, fratele actualului director tehnic al lui ASU Politehnica.

Pentru conformitate, iată și distribuțiile acelui joc:

Gloria Reșița (antrenor Adrian Coca): Ianu – Tuluc, D. Radu, Chiș, Perdei, Panaitescu – Laczko, Dacica, Beloia (Dumitru) – Bichir (Rediu), Foale (Florescu).

Poli Timișoara (antrenor Octavian Roșca): Frunză – Moroșanu, Pelici, G. Radu, Brehui – Al. Kovacs (Hotoboc), D. Alexa, Gherman, Stoican – Micu (Vișan), Sasu. În minutul 80, portarul alb-violeților, Călin Frunză, a fost eliminat.

La finele acelui sezon, Gloria a retrogradat din liga secundă, acolo unde nu avea să mai revină niciodată, în timp ce Poli s-a salvat in extremis de la o rușinoasă cădere spre „C”.

Partida Metalul Reșița – ASU Politehnica Timișoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11.

About Gabriel Toth

Leave a Reply