Alin Pânzaru, după înfrângerea cu Politehnica: „Comitem greșeli mari și primim goluri ușoare”

Dacia Unirea Brăila a înregistrat astăzi, la Timișoara, cel de-al nouălea meci consecutiv fără victorie din Liga a II-a. Politehnica s-a impus cu 2-1, după un avantaj de două lungimi luat încă din minutul 22. Oaspeții au redus din handicap, prin Robert Roșoagă, însă nu au mai avut forța să și egaleze. Antrenorul Alin Pânzaru a vorbit despre problemele de joc ale Brăilei, dar și despre cele financiare, care au măcinat-o pe parcursul întregului an 2017.

„Am întâlnit o echipă care a avut un parcurs foarte bun în ultima perioadă. La analiza tactică a meciului, am sesizat că Politehnica nu s-a schimbat foarte mult de la prima etapă a campionatului, când a fost ultima noastră întâlnire directă. La noi s-au schimbat însă foarte multe lucruri la nivel de lot, cauzate de accidentări, suspendări, iar alții au fost dați afară pentru nenorocirile pe care le-au făcut pe la echipă… După încheierea sezonului de toamnă, ne vom pune toate aceste probleme pe tapet. Din ce a mai rămas, cred că am reușit să ne formăm o echipă competitivă. Avem însă aceleași probleme ca în întreg campionatul, ne creăm ocazii mari, însă în treimea de apărare comitem greșeli mari și primim goluri foarte ușoare. Cred că puteam reintra în joc, pentru că Sorin Frunză a avut în prima repriză două ocazii, a fost și un penalti neacordat, iar cu 2-1 la pauză poate aveam alt elan și alt moral. Chiar și așa, am înscris, ne-am străduit să și egalăm, însă atât putem în acest moment, din păcate”, au fost concluziile lui Pânzaru, după 1-2 pe „Știința”, în fața Politehnicii.

Tehnicianul Brăilei a confirmat că jucătorii săi au început să își încaseze din salariile restante, care în cazul câtorva fotbaliști ajunseseră la un moment dat la zece luni.

„Situația financiară pare că se rezolvă pe ultima sută de metri. Între timp, a trecut pe lângă noi campionatul, au trecut punctele, iar în loc să ne pregătim, am avut cu totul alte preocupări: greve, scandaluri… A fost o situație complicată și de aici și locul nostru din clasament”, a afirmat Pânzaru.

Antrenorul în vârstă de 41 de ani a vorbit și despre utilitatea veteranului Sorin Frunză, mai tânăr doar cu doi ani decât Pânzaru.

„Pe Sorin Frunză l-am retras de vreo trei ori în ultimii ani. A fost situația de așa natură încât am fost nevoiți să apelăm la el pentru că nu mai aveam jucători. În meciul din tur cu Poli a fost delegat, astăzi a jucat. La cum se pregătește, cred că mai poate juca lejer doi ani la acest nivel. Contează să vrea el acest lucru!”, a spus Pânzaru despre Frunză, component al lui Poli în mileniul trecut, în returul sezonului 1999/2000, tot în Divizia B.

About Gabriel Toth

Leave a Reply