Alexandria, capăt de linie pentru BCM Danzio


Seria de victorii succesive a celor de la BCM Danzio s-a oprit astăzi, la Alexandria. Trupa lui Dan Ionescu, aflată pe cai mari după patru succese în campionat, a fost surclasată în Teleorman, scor 71-47 pentru gazde.

După cel mai bun început de sezon din istoria clubului, BCM Danzio a fost de nerecunoscut la Alexandria. Deși au plecat încrezătoare înspre reședința județului Teleorman, acolo unde s-au impus în play-off-ul sezonului trecut în fața unei echipe mult mai puternice decât cea din prezent, fetele lui Dan Ionescu n-au emis pretenții pe terenul celor de la CSBT.

Gruparea din Alexandria a condus meciul da capo al fine, deși primul sfert, încheiat cu 16-14, s-a disputat sub semnul echilibrului. Gazdele s-au distanțat în sfertul 2, intrând la pauza mare cu un ecart de 15 puncte (35-20), după 10 minute în care „panterele roz” n-au reușit decât 6 puncte. BCM Danzio a ieșit de la cabine hotărâtă să recupereze din handicap, însă echipa lui Mădălin Piperea a fost de netrecut, mărindu-și avantajul după sfertul 3, 50-33. În ultimele 10 minute ale jocului, timișorencele au cedat complet inițiativa, formația din Alexandria continuând să se distanțeze considerabil pe tabelă, ajungându-se la o diferență finală de 24 de puncte (71-47).

Tiffany Brown a fost cea mai bună marcatoare pentru BCM Danzio, cu 13 puncte, americanca fiind urmată de Saponjic – 7, Fodor – 6, Thompson – 5, Pesovic – 4, Mijatovic – 4, Haas – 3, Blanaru – 3 și Crâsnic – 2. De partea cealaltă, Arlen și Rus au reușit câte un „double-double” (17 puncte, 10 recuperări, respectiv 12 puncte, 12 recuperări), o evoluție demnă de apreciat având și Lyons, autoare a 17 puncte.

About Gabriel Toth

Leave a Reply