Alb-violeții din Bekescsaba, mulțumiți de testul cu alb-violeții din Timișoara: „Rezultatul e echitabil”

Zoran Spisljak

Antrenorul lui Bekescsaba 1912 Elore, sârbul Zoran Spisljak, consideră echitabilă remiza de ieri, cu ASU Politehnica

Bekescsaba 1912 Elore II s-a dovedit a fi un adversar puternic pentru ASU Politehnica, în primul test al acestei veri. Antrenorul gazdelor, sârbul Zoran Spisljak, a apelat la o combinată a jucătorilor din club, în care experiența de NB I a zece jucători a fost amestecată cu tinerețea celor din lotul „satelitului”, care evoluează în cel de-al treilea eșalon.

În meciul de ieri, cu ASU Politehnica, antrenorul Spisljak a apelat la zece jucători din lotul care a retrogradat din prima divizie la finele sezonului trecut. Unul dintre cei mai importanți jucători care au evoluat ieri în compania timișorenilor a fost Istvan Spitzmuller, un mijlocaș în vârstă de 30 de ani, care a evoluat la Debrecen în intervalul 2007-2014, fiind părtaș la șirul de titluri cucerit de alb-roșii, precum și la participarea istorică în grupele UEFA Champions League (unde nu a bifat, ce-i drept, niciun minut). Un alt jucător interesant a fost Fabio Nascimento de Oliveira, un fundaș stânga brazilian în vârstă de 28 de ani, aflat din 2012 în fotbalul maghiar, evoluând în elită și pentru Puskas Akademia.

Din lotul care a evoluat în NB I până în vara acestui an, s-au regăsit, în primul 11, Balasz Benyei, Zsolt Feher, Fabio, Istvan Spitzmuller, Peter Takacs și Botond Birtalan, după pauză mai intrând Balasz Koszo, Marko Pilan, Gyorgy Juhasz și Daniel Szalai.

Antrenorul trupei din Bekescsaba, Zoran Spisljak, s-a arătat mulțumit de prestația elevilor săi din meciul de ieri, considerând echitabilă remiza cu ASU Politehnica.

„Am reușit să practicăm un joc cu un ritm bun, în care am folosit două garnituri. Primul 11 a rămas 60 de minute în teren, iar restul jucătorilor au bifat ultima jumătate de oră. Ambele echipe au depus un efort considerabil, dar cred că deznodământul putea fi mai bun pentru noi, având în vedere situațiile create. Vom analiza acest joc, dar cred că per total a fost bine, cu cât vom dobândi mai multă prospețime și mai multă agresivitate, cu atât vom fi mai aproape de obiectivele noastre. Rezultatul îl consider echitabil, sunt mulțumit de prestația băieților”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, Zoran Spisljak, care a mai activat ca antrenor în ligile inferioare din Anglia, la Barnet FC, iar în Ungaria a mai trecut pe la Ujpest Budapesta.

Meciul de ieri s-a disputat pe „Korhaz utcai Stadion”, cea mai importantă arenă a orașului. În momentul de față, stadionul poate găzdui 13.000 de spectatori, însă există planuri de reconstrucție, care ar mări capacitatea. Stadionul a fost inaugurat în 1974, iar recordul de asistență a fost stabilit un an mai târziu, la un meci dintre Bekescsaba și Ferencvaros, la care au asistat 22.000 de spectatori. Vă prezentăm, mai jos, câteva cadre cu stadionul, surprinse înaintea partidei de ieri:

Un rezumat video al meciului de ieri, dintre Bekescsaba II și ASU Politehnica, e disponibil pe site-ul oficial al grupării maghiare.

Cele două echipe se vor reîntâlni mâine, de la ora 19.00 (ora României), pe „Szalvai palya”, o arenă situată în vecinătatea gării din Bekescsaba.

About Gabriel Toth

Leave a Reply