Alb-violeții au început evadarea: Politehnica Timișoara – Unirea Tărlungeni 2-0

14976215_10210882656721348_2112975149_o-1Salt considerabil pentru Politehnica Timișoara, care în decurs de două ore a ajuns, de pe penultimul loc al ierarhiei, până deasupra liniei retrogradării. Alb-violeții au legat pentru prima oară în acest sezon două victorii, după 2-0 astăzi, cu Unirea Tărlungeni. O victorie mai clară decât o arată rezultatul, în fața unui adversar modest, care a și evoluat în inferioritate numerică aproape o jumătate de oră, după eliminarea camerunezului Mbabi.

Politehnica a pășit cu brio în cea mai importantă perioadă a turului de campionat, cea în care va evolua în compania mai multor contracandidate la evitarea retrogradării. Una dintre ele, Unirea Tărlungeni, a fost întrecută astăzi, pe gazonul greu de pe „Știința”. Un meci în care alb-violeții au dat mereu senzația că nu pot scăpa victoria, deși deschiderea de scor a venit relativ târziu, ținând seama ce cele petrecute până atunci pe teren. În minutul 45, după o fază prelungită de atac, Constantinescu a retrimis în fața porții, iar Daniel Mărgărit, sosit la stâlpul de la colțul lung, a pus latul pentru 1-0. Un gol ce a venit chiar înaintea pauzei și care constituie totodată și prima reușită în alb-violet pentru jucătorul împrumutat de la Pandurii Târgu Jiu.

Primele minute ale părții secunde au fost dominate de oaspeți, însă doar la capitolul posesie. Mingile lungi trimise de rutinatul Epaminonda Nicu în avanposturi își găseau cu greu destinatarii, iar în față, Tigoianu, Mihai Vasiule și Albert Voinea nu au reușit să combine prea mult. Soarta timișorenilor a fost ușurată în minutul 65, când centralul arădean Mircea Ardelean i-a arătat al doilea cartonaș galben mijlocașului camerunez Mbabi – o eliminare ce se impunea încă din prima repriză, africanul fiind de atunci pus pe harță. În mod firesc, a căzut și al doilea gol al timișorenilor, în minutul 73, atunci când Bădăuță a scăpat singur cu Iustin Popescu și a înscris, cu o execuție de finețe, de la marginea careului. Ultima mare ocazie a meciului a aparținut tot Politehnicii, șutul nou-intratului Blănaru, din fața porții, fiind respinsă peste transversală de Popescu, cu un reflex de zile mari, în minutul 76.

S-a încheiat 2-0, iar Politehnica trece peste linia retrogradării pentru prima oară după șapte etape. Iar runda viitoare urmează cel mai așteptat duel al turului din această parte de țară, derby-ul cu UTA, de pe „Motorul”.

Politehnica Timișoara (antrenor Sorin Brîndescu): Gkakos – Motreanu, Gălan (cpt.), Bilia, Taub – Stancu – Mărgărit, D. Constantinescu, Birău, Ghinescu – Bădăuță. Au mai intrat Teuț, Blănaru și Giuricici.
Unirea Tărlungeni (antrenor Adrian Matei): Popescu – Ciortan, E. Nicu, Burnea, M. Alecsandru – Zaina, A. Pătrașcu, Mbabi, G. Mihai – V. Mihai, Voinea. Au mai intrat Tigoianu, G. Ivan și Nicolici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply