Adelina Ungureanu și Iuliana Stoica reprezintă România la C.E. U18 de la Riga

10981914_992077550812294_5935032652371297866_nDouă sportive legitimate la Agroland Timișoara vor fi reprezentantele României la Campionatele Europene U18 de volei pe plajă, care încep mâine, la Riga. Adelina Ungureanu și Iuliana Stoica, ambele în vârstă de 15 ani, vor lupta pe nisipul din capitala Letoniei împotriva unor perechi mai experimentate.

Chiar dacă au cu trei ani sub limita de vârstă a întrecerii de la Riga, Adelina Ungureanu și Iuliana Stoica au decolat optimiste spre Letonia, după ce au prins gustul medaliilor în această vară pe nisipul din Parcul Rozelor. Cele două au evoluat împreună mai întâi la Campionatul Național de senioare, unde au câștigat medalia de bronz, după ce și-au adjudecat cu 2-1 la seturi finala mică, în fața cuplului sătmărean Angelica Podină / Alexandra Mișca. Tot în acest tandem, au abordat și Campionatul Național de cadete, în care au cucerit aurul, după un 2-0 scurt cu CS Borș. Titlul național venea atunci chiar de ziua Adelinei, care pe 29 iulie împlinea 15 ani.

Adelina Ungureanu a mai cucerit două medalii la competițiile organizate în această vară, în Parcul Rozelor. E vorba despre Campionatul Balcanic U20, unde a făcut pereche cu Adriana Melniciuc, cele două obținând bronzul, după 2-0 în finala mică în fața cuplului Durdanovic / Andelkovic din Serbia. Tot alături de Melniciuc a venit și a patra medalie a verii pentru Adelina Ungureanu, argintul la Campionatul Național de juniori, în urmă cu mai puțin de o săptămână, după o finală pierdută la mare luptă în fața sătmărencelor Beata Vaida / Adriana Matei.

La Campionatul European U18 de la Riga sunt înscrise cele mai bune perechi la această categorie de vârstă de pe continent, fiind reprezentate Letonia, Germania, Rusia, Cehia, Polonia, Finlanda, Lituania, Olanda, Belarus, Israel, Italia, Estonia, Elveția, Norvegia, Austria, Ucraina, Franța, Turcia, Serbia, Belgia, Anglia, Portugalia, Suedia, Grecia, Slovenia, Croația, Spania, Slovacia și Cipru.

About Gabriel Toth

Leave a Reply