Acțiune caritabilă în cadrul sărbătorii rugby-ului timișorean


Sâmbătă, stadionul „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț va fi gazda celui mai amplu eveniment rugbystic organizat în ultimii ani la Timișoara. Nu doar sportul cu balonul oval se va afla însă în centrul atenției, organizatorii anunțând și o acțiune caritabilă.

Sâmbătă dimineață, echipa de rugby RCM Timișoara va da startul unei licitații caritabile, organizate pentru Ion Constantin, un tânăr de 21 de ani care a aflat recent că suferă de o boală cumplită, osteoscarcom femural. Acesta are nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală la Viena, care costă 70.000 de euro, bani de care familia sa nu dispune.

“Unul dintre momentele cele mai importante ale evenimentului de sâmbătă va fi licitația cu scop caritabil, și pe această cale doresc să le multumesc tuturor celor implicați în salvarea lui Ion Constantin. Sprijinul echipei de rugby este esențial și ne bucurăm că odată cu aniversarea a 40 de ani de la câștigarea campionatului de catre RCM MVT UV Timișoara, vom reuși să atragem atenția asupra unui caz impresionant”, a declarat Liana Marin, din partea organizatorilor.

Evenimentul de sâmbătă, de pe stadionul „Gheorghe Rășcanu” se anunță a fi unul de mare amploare. De la ora 10, RCM Timișoara va da ultima reprezentație din play-off în fața propriilor suporteri, în compania Farului. După meciul elevilor lui Chester Wiliiams, jucătorii care au câștigat unicul titlu din istoria clubului, în 1972, vor susține un meci demonstrativ de old-boys, la care vor lua parte și alți foști rugbyști timișoreni, din diferite generații. Spectacolul va mai cuprinde workshop-uri pentru copii, un număr de scamatorie oferit de Magicianul Augustin, concursuri cu premii atractive și un recital al timișoreanului Mircea Baniciu, alături de formația Pasărea Colibri.

About Gabriel Toth

Leave a Reply