ACS Poli preia fotoliul de lider

Poli - Unirea Alba Iulia (21) (Small)
ACS Poli s-a impus cu 1-0 în deplasarea efectuată sâmbătă, pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, și urcă astfel pe prima poziție în B2, la egalitate de puncte cu Corona Brașov. Florin Nanu a fost cel care le-a asigurat cele trei puncte alb-negrilor, printr-un gol marcat în ultimele 10 minute ale întâlnirii.

ACS Poli și-a îndeplinit obiectivul la Sânmartin, unde a obținut prima victorie externă din 2013. Elevii lui Valentin Velcea au controlat prima repriză a duelului cu Luceafărul, însă Szekely, din trei încercări, și Boldea n-au reușit să perforeze poarta lui Sălăjan. În partea secundă, au ieșit la rampă și gazdele, Bundea și Neaga ratând două ocazii imense, în minutele 65 și 67. Lucrurile s-au complicat pentru ACS Poli în minutul 75, atunci când Răzvan Trandu a văzut al doilea cartonaș galben și a fost trimis la cabine. Chiar și în inferioritate numerică, alb-negrii au găsit resurse pentru marcarea golului victoriei, semnat de nou-intratul Nanu, din lovitură liberă, în minurul 81.

S-a încheiat 1-0 pentru timișoreni, care urcă astfel pe primul loc la golaveraj, având același număr de puncte cu Corona Brașov, 37.

Luceafărul Oradea (antrenor Florin Farcaș): Sălăjan – Letan (cpt.), Cura, Muntean, Achim – Haș, Schwarczkopf, Ianc, Ghilea, Roșu – Popescu. Au mai intrat Neaga, Bundea, S. Pop.

ACS Poli (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Șeroni, Marovic – Bărbuț, O. Petre (cpt.), Trandu, Bălace – Boldea, Szekely. Au mai intrat Boștină, Nanu și Poparadu.

„A fost un joc pe care l-am controlat, a fost la discreția noastră, cu cinci-șase ocazii clare de a marca. Am jucat  combinativ, cu multe ocazii de poartă,  jocul este în creștere.  Nu mai vreau să comentez eliminarea lui Trandu. Pe o ușoară relaxare s-a primit primul galben, apoi al doilea galben a fost încasat meritat. Însă eliminarea s-a produs și din cauza tinereții lui Trandu și a presiunii meciului. Trebuie să corectăm și acest aspect”, a declarat la finalul meciului Valentin Velcea, pentru site-ul oficial al grupării timișorene.

ACS Poli va primi vinerea viitoare, de la ora 12, replica formației CSM Râmnicu Vâlcea, antrenată din acest retur de timișoreanul Alexandru Pelici.

About Gabriel Toth

Leave a Reply