ACS Poli, în așteptarea adevăratelor întăriri: „Dintre cei pe care îi vreau, n-a venit nimeni”

DSCF0056 (Small)
N-au trecut nici 10 zile de la reunirea lui ACS Poli, că terenurile complexului „Dan Păltinișanu” s-au umplut, la fel ca vara trecută, de jucători aflați în probe. Alb-negrii vor renunța la marea lor majoritate după jocul-școală organizat astăzi, în care doar Jorge Ruiz și Adrian Rusu l-au convins pe Velcea să-i mai țină sub observație.

ACS Poli se apropie cu pași repezi de debutul în Liga I, însă lotul de jucători e departe de a fi conturat. O parte a celor ce au obținut promovarea se află în ultimele zile de contract, în vreme ce dintre numeroșii jucători noi ce s-au perindat în ultimele zile în jurul stadionului „Dan Păltinișanu” nu a semnat niciunul.

Valentin Velcea a organizat astăzi un joc-școală, în care au evoluat, în mare măsură, cei aflați în teste. S-au aflat pe teren jucători precum Rusu, Ruiz, Belu, Popovici, Venezia, Ndiaye, Novacovici sau Rosenblum jr. Meciul s-a încheiat 1-1, pentru „negri” punctând Ruiz, iar pentru „albaștri” Trandu.

„Au fost două categorii de jucători la acest joc-școală. Trebuie să stabilim din capul locului că pe acești jucători nu i-am vrut eu, au venit ei.  Bineînțeles, 1-2 jucători vor rămâne să îi văd în continuare. Le-am spus și lor că o parte dintre ei vor trebui să plece, pentru că totuși avem de îndeplinit un obiectiv îndrăzneț, trebuie să suferim modificări. Mi-aș dori să am cât mai repede un nucleu de bază, să îi antrenez în ceea ce privește ideea de joc și adaptarea la echipă. Deocamdată dintre jucătorii pe care mi i-am dorit, n-a ajuns niciunul la Timișoara”, a declarat Valentin Velcea, după testul de astăzi.

DSCF0041 (Small)Adrian Rusu (foto stânga) e unul dintre jucătorii care au șanse mari să rămână. Sosit astăzi la Timișoara, fundașul central în vârstă de 29 de ani a evoluat, de-a lungul carierei, la UTA Arad, Pandurii Târgu Jiu și FC Brașov. „Rusu e foarte aproape de noi, e un jucător cu ștate vechi în prima ligă, a căpătat o oarecare experiență la Pandurii, am și ceva informații importante despre el, pentru că am o relație bună cu Grigoraș și Pustai. Probabil în viitorul apropiat ne vom baza pe el. Totul depinde ce va reuși și conducerea, pentru că există varianta să nu se înțeleagă la preț cu jucătorul”, a mai spus Velcea.

În zilele trecute, în probe s-a mai aflat și Cosmin Vancea, fost la FCM Târgu Mureș, CS Turnu Severin și Oțelul Galați, însă atacantul a dispărut rapid de la Timișoara. „Vancea s-a supărat că n-a vorbit nimeni din conducerea clubului cu el. Toată ziua a fost lângă mine, aici. Din respect pentru faptul că ne-am îndreptat eforturile și spre el, putea să ne spună măcar un la revedere”, a explicat Velcea.

Varankov, Keita și N. Claro, așteptați în continuare

ACS Poli așteaptă în continuare rezolvarea vizei de intrare în țară a jucătorilor Andrei Varankov și Souleymane Keita, două dintre principalele ținte din această pentriadă pentru clubul timișorean. De asemenea, Velcea anunță că sosirea portarului Nuno Claro e ca și rezolvată, acesta urmând să se alăture echipei cel târziu în cantonamentul din Slovenia, de săptămâna viitoare. „Varankov și Keita au probleme cu viza de intrare în țară. Nuno Claro, în proporție de 95%, e al nostru. Mai sunt mici detalii, mai trebuie să-și definitiveze problemele personale, legate de locuința de la Cluj. Cert e că îl vom avea în cantonament, dacă nu va fi aici până atunci”, a afirmat Velcea. În vârstă de 36 de ani, Nuno Claro și-a încheiat în această vară contractul cu CFR Cluj, formație la care evoluează din 2007. Cu toate acestea, goalkeeperul n-a mai apărat într-un joc oficial de pe 12 august 2011, de la un CFR – Mediaș 0-2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply