ACS Poli, după puncte pe malul mării

Poli - Gaz Metan Medias (13)

ACS Poli va evolua sâmbătă, în deplasare, pe terenul unei alte nou-promovate în Liga I, Săgeata Năvodari. În lipsa lui Marovic, suspendat după cartonaşul roşu încasat în meciul cu Mediaş, Valentin Velcea e obligat să schimbe pentru prima oară echipa de start, fapt care, din punctul de vedere al tehnicianului, nu va afecta registrul tactic al echipei.

ACS Poli a avut un start neaşteptat de sezon, acumulând 7 puncte în primele trei runde. Alb-negrii speră să continue pe acelaşi trend şi la Constanţa, acolo unde sâmbătă seară se vor duela cu o altă nou-promovată, Săgeata Năvodari. La fel ca şi timişorenii, gruparea de la malul mării a început foarte bine noul campionat, înregistrând cinci puncte din 9 posibile.

“Cel mai important lucru în această săptămână a fost refacerea după efortul din meciul cu Mediaş. Consider că suntem într-o perioadă bună, ascendentă şi am reuşit să depăşim şi acest adversar, căldura. Echipa încearcă şi dă dovadă că se poate adapta oricărei situaţii. Nu ne rămâne decât să vedem ce facem la Năvodari, unde vom întâlni o altă nou-promovată, cu jucători dornici de afirmare, cu un antrenor la fel de dornic de afirmare şi care de asemenea a avut un start de campionat bun. Năvodariul încearcă să acumuleze puncte de la meci la meci, aceasta e o motivaţie pentru ambele echipe. Uitându-mă în lotul lor, sunt jucători pe care i-am întâlnit şi în liga a doua, e o şansă pentru ei şi sigur o vor valorifica. Cât despre noi, mi-ar place să cred că încă nu am realizat nimic, ci doar am acumulat 7 puncte”, a declarat antrenorul lui ACS Poli, Valentin Velcea.

Tehnicianul alb-negrilor nu se va putea baza în meciul de sâmbătă pe Marko Marovic, eliminat în partida cu Gaz Metan, fapt ce îl va determina să efectueze primele schimbări în echipa de start, ACS Poli abordând toate cele trei partide de până acum cu acelaşi prim 11. “Nu vreau să cred că orice schimbare în primul 11 va modifica în vreun fel planul tactic. Fiecare jucător se pregăteşte cu aceeaşi idee de joc şi atunci când intră, trebuie să fie conştient de ceea ce trebuie să facă. După analiza făcută, nu trebuia să ia cel de-al doilea galben, poate nici primul. Oricum, a plătit pentru acest lucru”, a mai spus Velcea.

Încrezător înaintea partidei de la Constanţa e şi Nicu Boldea, golgheterul de anul trecut al echipei fiind convins că el şi colegii săi vor îmbogăţi zestrea de puncte a echipei. “Cred că ne va aştepta un meci foarte dificil, Săgeata Năvodari e nou-promovată, a avut un început bun de campionat, cu un joc bun. Sper să avem acelaşi parcurs bun pe care l-am avut în acest start de campionat şi sper să ne întoarcem cu cele trei puncte. Suntem în creştere, atât fizic, cât şi tactic, şi sper să sărbătorim cea de-a treia victorie”, a declarat Boldea.

Partida Săgeata Năvodari – ACS Poli se va disputa sâmbătă, de la ora 21.30, şi va fi transmis în direct pe Digisport 1.

About Gabriel Toth

Leave a Reply