ACS Poli caută la Braşov punctele pierdute cu Botoşaniul

Poli - Gaz Metan Medias (13)

ACS Poli va evolua vineri seară sub Tâmpa, pe terenul celor de la FC Braşov, una dintre formaţiile cu un start extrem de greu de campionat. Pe banca “stegarilor” va debuta Aurică Ţicleanu, cel ce în primăvară s-a aflat la conducerea concitadinei Corona, la acea victorie a ardelenilor cu 2-1 pe “Dan Păltinişanu”.

ACS Poli caută să recupereze cele trei puncte pierdute etapa trecută, cu Botoşaniul, pe terenul celor de la FC Braşov. Galben-negrii n-au acumulat decât două puncte în primele cinci runde ale acestui sezon, astfel că presiunea va fi cu siguranţă mai mare pe umerii acestora.

“Încercăm să repetăm, din punct de vedere al jocului, ceea ce am reuşit cu Botoşani. Aici mă refer la presiune, la condiţia fizică, dar cu o singură specificaţie, să avem şi o eficienţă bună. Până la urmă, fotbalul se joacă pe goluri, chiar dacă statistic am fost net superiori Botoşaniului, de multe ori acest sport nu are o reţetă exactă. Am reuşit să ne menţinem echilibrul de care e nevoie în sânul echipei, şi sunt convins că în acest campionat lung vor mai apărea sincope”, a declarat antrenorul alb-negrilor, Valentin Velcea.

Pe banca braşovenilor va debuta Aurică Ţicleanu, fostul component al “Craiovei Maxima” urmând a-l înlocui pe Adrian Szabo. “Orice schimbare de antrenor poate crea o revitalizare în sânul echipei. Dar cred că timpul e foarte scurt pentru a putea face ceva. Preocuparea cea mai importantă pentru noi e jocul nostru, nu schimbările de antrenor, nu lipsurile din efectivul lor. Cu siguranţă, nu mai suntem o necunoscută pentru Aurică Ţicleanu, care e un antrenor experimentat”, a mai spus Velcea.

Tehnicianul formaţiei timişorene nu se va baza la Braşov pe căpitanul Ovidiu Petre, accidentat în partida cu FC Botoşani, în vreme ce Nuno Claro e incert. Totuşi, în lot şi-ar putea face apariţia în premieră portughezul Furtado, cel ce a bifat primele minute în alb-negru sâmbătă, la testul cu CSM Metalul Reşiţa. De absenţele din lot ar putea profita Adrian Poparadu, cel ce are mari şanse de a redeveni titular odată cu meciul de sub Tâmpa. “Suntem conştienţi că ne aşteaptă o deplasare foarte grea. Întâlnim o echipă ce nu are nicio victorie în acest campionat, au fost şi câteva schimbări la nivelul băncii tehnice. Pentru noi, o victorie la Braşov e foarte importantă, pentru liniştea de care avem nevoie la echipă. Sperăm să câştigăm, pentru a face uitată înfrângerea cu Botoşaniul”, a declarat Poparadu.

Valentin Velcea şi-a început conferinţa de presă de astăzi cu un omagiu adus lui Costică Ştefănescu, fostul căpitan al “Craiovei Maxima” curmându-şi ieri viaţa. “Ţin să aduc un omagiu celui care mi-a fost antrenor la Politehnica Timişoara, Costică Ştefănescu. A fost un nume mare al fotbalului românesc şi a antrenat şi la Timişoara”, a spus Velcea. Costică Ştefănescu a antrenat la Poli Timişoara în sezonul 1993-1994, la finele căruia alb-violeţii sufereau prima retrogradare de după Revoluţie.

Partida FC Braşov – ACS Poli se va desfăşura vineri, de la ora 19.30, pe Stadionul Tineretului de sub Tâmpa. Meciul va fi televizat pe Dolce Sport.

About Gabriel Toth

Leave a Reply