ACS Poli a spart gheața în deplasare


ACS Poli s-a impus pe terenul „lanternei roșii” CSM Râmnicu Vâlcea, obținând astfel prima victorie externă din acest sezon. Cele trei puncte cucerite astăzi nu îi ajută însă pe alb-negri să urce pe un loc promovabil, Damila Măciuca impunându-se la rândul ei în fața Unirii Alba Iulia, cu 1-0.

După trei remize consecutive, iată că a venit și ziua primei victorii externe pentru ACS Poli. Trupa lui Valentin Velcea s-a impus la Râmnicu Vâlcea, pe terenul ultimei clasate a seriei vestice, după un joc pe care l-a controlat cu autoritate.

Timișorenii au început în forță partida din Zăvoi, încercând să tranșeze cât mai repede soarta partidei. Szekely și Trandu au semnat primele ocazii pentru alb-negrii, prefațând doar golul din minutul 21 reușit de Cristian Boldea, cu un șut frumos, în vinclul porții lui Tufiși. De altfel, tehnicul atacant al lui ACS Poli a ajuns la borna 5 în dreptul golurilor marcate, asta în condițiile în care se află la doar primul său sezon în liga secundă. Pe final de repriză, jocul s-a mai stins, doar Trandu periclitând poarta lui Tufiși până la pauză, cu un șut din afara careului, în minutul 38.

În debutul părții secunde, vâlcenii au fost la câțiva centimetri de egalare, însă Nkongue n-a găsit ținta din 6 metri, lovitura sa de cap ocolind poarta lui Kirev. În minutul 57, ACS Poli avea să își securizeze victoria, Bălace majorând avantajul, cu o acțiune personală. Szekely putea face 3-0 la faza imediat următoare, dar a fost blocat în careul mic de unul dintre fundașii gazdelor, în vreme ce Alex Boștină, intrat pe parcurs, a reluat cu capul centrarea lui Artean, iar mingea  a șters transversala.

S-a încheiat 2-0 în favoarea timișorenilor, care nu reușesc să pătrundă însă în zona locurilor promovabile, atât Damila Măciuca, cât și Corona Brașov câștigându-și jocurile disputate în această după amiază

CSM Râmnicu Vâlcea (antrenor Laurențiu Tudor): Tufişi – Pârvu, E. Popescu, Plecanciuc (cpt.), Vătăjelu – Daouda, N. Nicolae- O. Vasile, Văduva, Traore – C. Stoica. Au mai intrat Eremia, Nkongue și Neagoe

ACS Poli Timișoara (antrenor Valentin Velcea): Kirev – Nohai, Petrovic, Şeroni, Marovic – Goge, Poparadu (cpt.), Trandu, Bălace – Boldea, Szekely. Au mai intrat Boștină, Artean și Dobricean.

About Gabriel Toth

Leave a Reply