A2 Vest | Victorii în trei seturi pentru UVT Agroland și CSU Politehnica

12646983_1002894496433687_6140793650820667329_nEtapa a 13-a a Diviziei A2 Vest a fost cu noroc pentru cele două echipe ce reprezintă Timișoara în întrecerea feminină. Atât UVT Agroland, cât și CSU Politehnica au obținut victorii în minimum de seturi pe teren propriu, asigurându-și din punct de vedere matematic prezența pe podiumul sezonului regular.

În sala Facultății de Educație Fizică și Sport, UVT Agroland a tranșat cu 3-0 derby-ul primelor două clasate, cu „satelitul” prim-divizionarei Medicina Târgu Mureș. Fetele pregătite de Dan Jitaru au dat dovadă de disciplină tactică și a stat bine atât la serviciu, cât și la preluare în meciul contra liderului seriei vestice. Un joc bun pentru Ioana Ordean și pentru Adriana Melniciuc în poziția de libero, în vreme ce experiența Ioanei Mircioagă s-a văzut în momentele esențiale ale jocului.

A rezultat o victorie cu 3-0 (25-17, 27-25, 25-23), ultimele două seturi fiind extrem de disputate. Pentru Medicina, eșecul de astăzi a fost cel mai drastic din actualul sezon, singurul în care n-a reușit să câștige nici măcar un set. Precedenta partidă fără punct câștigat pentru ardelence se înregistra tot la Timișoara, în meciul cu Politehnica, pierdut cu 3-1 în etapa a 5-a.

Antrenorul gazdelor, Dan Jitaru, a început meciul în formula Adelina Ungureanu, Ioana Ordean, Laura Vasilică, Petruța Orlandea, Natalia Preda, Ioana Mircioagă, Adriana Melniciuc (libero). A mai intrat Florina Murariu.

Imediat după meci, fetele de la UVT Agroland s-au îmbarcat spre Brașov, acolo unde mâine vor susține o restanță din etapa a 10-a, împotriva formației locale CSU Bravol. Meciul va începe la ora 11.

***

Succes extrem de important și pentru CSU Politehnica, alb-violetele învingând tot în trei seturi duelul din sala „Mircea Albu” cu echipa din Oradea. A fost un meci extrem de disputat, cu două seturi prelungite, tranșate de fetele Cerasellei Șerban, spre satisfacția publicului numeros care a luat astăzi drumul sălii din Circumvalațiunii. Așadar, 3-0 pentru Poli, cu seturi câștigate la 27, 17 și 24, un succes ce le asigură timișorencelor, din punct de vedere matematic, poziția a treia la finele sezonului regular.

Să mai spunem că acesta a fost ultimul meci din această fază a competiției pentru CSU Politehnica, timișorencele urmând a sta săptămâna viitoare, în ultima etapă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply