A doua îmblânzire a „leoparzilor”: ASU Poli – CFR 6-1

DSCF0055
ASU Poli a obținut o victorie clară în amicalul disputat în această după-amiază, în fața celor de la CFR Timișoara. A fost 6-1 pentru alb-violeți, care dublează astfel succesul repurtat tot în fața „leoparzilor”, pe 13 iulie, 3-0 la Gara Mare.

La aproape două săptămâni după întâlnirea de la Gara Mare, din 13 iulie, ASU Poli și CFR Timișoara s-au duelat din nou în perioada de pregătire, de această dată pe „Știința”. Așa cum era de așteptat, a fost un meci la discreția gazdelor, care în acest moment dispun de un lot mult mai experimentat decât cel al feroviarilor, format în bună măsură de tineri crescuți în propria pepinieră.

Totuși, începutul de meci n-a fost atât de simplu pentru ASU Poli, care s-a văzut condusă cu 0-1 în minutul 15, după reușita ceferistului Popa. Replica alb-violeților a fost promptă, Făgețan egalând în minutul 17, după o cursă solitară de peste 30 de metri, finalizată cu un șut în vinclul porții lui Rain. Scorul primei reprize a fost stabilit în minutul 20, atunci când Titi Varga a executat ca la carte o lovitură liberă de la 22 de metri, aducându-și echipa în avantaj.

După pauză, Antonio Foale a schimbat aproape complet liniile, aruncându-l în luptă și pe golgheterul Marchiș, mutare ce s-a dovedit decisivă, la fel ca și în meciul de sâmbătă, cu Auto. „Pinguinu” a făcut 3-1 în minutul 63, după care a reușit „dubla” în minutul 71, dintr-un penalty obținut tot de el. Zece minute mai târziu, scorul a devenit 5-1, acțiunea inițiată de același Marchiș fiind finalizată de debutantul Rareș Mureșan. În fine, Robert Panc, un fotbalist ce a arătat o reală creștere în jocurile de verificare, a stabilit rezultatul final în minutul 87: 6-1, set și meci pentru ASU Poli.

În gruparea alb-violetă și-au făcut astăzi apariția trei jucători noi, cu toții tineri de perspectivă. E vorba despre fundașul stânga Secotă, cel ce anul trecut a evoluat în Liga a III-a la CS Flacăra, de Rareș Mureșan, jucător în 1995, campion la juniori B cu LPS Banatul și apoi cu Selecționata Timișului în 2011, și atacantul Ciobanu, fost junior la ACS Poli.

Iată cum s-au prezentat astăzi cele două combatante:

ASU Poli: Burtic – Birău, Maranescu, Gălan, Secotă – Făgețan, Varga, Giurasevici, Ilie – Panc, Mucsi. Au mai intrat Muntean – Florea, Lazăr, R. Mureșan, Pleșcan, Popoviciu, Opriș, Ionuț, Marchiș, Lup, Ciobanu.

CFR Timișoara: Rain – Baidoc, D. Oberșterescu, Hrițcan, Livădaru, Domșa, Ionilă, Neamțu, Tăbăcaru, Crișan, Popa. Au mai intrat Vlad, Janai, Scutelnicu, Alexandrescu, Lăzău, Chelbu, Văsui, Tănăsescu, Cotori, Havril, Sava, Gheorghescu.

„Jocul a fost clar dominat de echipa noastră, atât în prima, cât și în a doua repriză. Am folosit două echipe diferite, care au corespuns și au dat roade. Suntem bine pregătiți și din punct de vedere fizic după cum se vede și așteptăm cu nerăbdare începerea campionatului. Dacă rămâne lotul actual, sunt optimist și cred că ne putem propune promovarea”, ne-a declarat la finalul meciului directorul tehnic al lui ASU Poli, Antonio Foale.

About Gabriel Toth

Leave a Reply