Timișoara, cu 10 atleți la Campionatele Internaționale ale României

vatamanu
Atletismul timișorean participă cu 10 sportivi la cea mai importantă reuniune atletică organizată în țara noastră. Vineri, la București, se va desfășura cea de-a 58-a ediție a Campionatelor Internaționale ale României, competiție ce de-a lungul anilor a reunit la start zeci de campioni olimpici din toate colțurile lumii.

Timișoara își trimite alteții de top la una dintre cele mai importante competiții organizate în ultimii ani în țara noastră. Cea de-a 58-a ediție a Campionatelor Internaționale ale României va avea loc vineri, pe stadionul „Dinamo” din București, organizatorii fiind convinși că în acest an întrecerile vor fi mai acerbe ca niciodată de la revoluție încoace.

Campionatele Internaționale ale României și-au consumat prima ediție în 1948, an în care a ajuns la București poate cel mai celebru participant din toate timpurile, fondistul cehoslovac Emil Zatopek, cvadruplu campion olimpic. De-a lungul anilor, campioni olimpici, mondiali sau europeni din 60 de țări s-au întrecut în țara noastră, prezența internațională fiind una impresionantă și în acest an. Vineri se vor întrece la București sportivi din nouă țări: Belarus, Bulgaria, Kazahstan, Marea Britanie, Moldova, Polonia, Rusia, Ucraina și, firește, România.

Zece atleți timișoreni vor lupta la rândul lor pentru medalii, pentru mulți dintre ei aceasta fiind cea mai importantă competiție a carierei. Sunt așteptate medalii de la Adelina Pastor, în proba ei favorită, cea de 400m, interesantă fiind însă și cursa de 200m, unde timișoreanca se va duela cu rusoaica Lyudmila Litvinova, vicecampioană olimpică în 2008, la Beijing, cu ștafeta de 4x400m. Să notăm și revenirea în concurs pentru CSM Timișoara a lui Sorin Vătămanu, cel ce a dominat distanța de 400m la întrecerile indoor din iarnă. De urmărit sunt și prestațiile lui Raymond Gulyas, la 3.000m, și Cosmin Dumitrache, la 110m garduri. Să mai spunem că mezina delegației timișorene e Cristina Bălan, de la LPS Banatul, reprezentantă a generației 1998.

Iată-i pe atleții ce vor reprezenta cele trei cluburi timișorene la Campionatele Internaționale ale României:

110m garduri: Cosmin Dumitrache (LPS Banatul);
100m feminin: Ioana Gheorghe (LPS Banatul);
400m feminin: Adelina Pastor (CSM Timișoara), Mirabela Trăilescu (LPS/CSM Timișoara), Cristina Bălan (LPS Banatul), Livia Cristurean (LPS Banatul), Delia Irimia (LPS Banatul);
400m masculin: Sorin Vătămanu (CSM Timișoara), Alberto Gheorghescu (LPS Banatul);
3.000m masculin: Raymond Gulyas (CS Universitatea Timișoara);
200m masculin: Sorin Vătămanu (CSM Timișoara);
200m feminin: Adelina Pastor (CSM Timișoara).

About Gabriel Toth

Leave a Reply