ASU Politehnica întâlnește Racovița în drumul spre finala de pe „Dan Păltinișanu”

1

AJF Timiș a stabilit astăzi tabloul sferurilor de finală ale Cupei României – faza județeană, precum și țintarul ce duce spre ultimul act, găzduit pentru al doilea an la rând de stadionul „Dan Păltinișanu”. ASU Politehnica, singura formație din Timișoara rămasă în competiție, va primi vineri, pe „Știința”, vizita Progresului Racovița.

ASU Politehnica va întâlni vineri, de la ora 18, pe Progresul Racovița, în antepenultima etapă a fazei județene din Cupa României. Va fi o reeditare a duelului din urmă cu exact două săptămâni, atunci când alb-violeții se impuneau cu 5-0, în etapa a XXXIII-a a Ligii a IV-a. Pentru formația pregătită de Paul Codrea, Ionaș reușea atunci o „dublă”, celelalte trei goluri purtând semnăturile lui Iorgovan, Popoviciu și Taub.

Învingătoarea acestui meci va evolua marți în semifinale, pe propriul teren, contra câștigătoarei dintre revelația Timișul Jabăr – singura formație din cel de-al șaselea eșalon rămasă în cursă – și Pobeda Dudeștii Vechi. În cel de-al treilea sfert de finală, se vor întâlni, tot vineri, CS Giroc și Timișul Șag, în vreme ce Lorena Giarmata Vii se califică din oficiu în „careul de ași”, datorită numărului impar de echipe rămas în această fază.

Un aspect extrem de important e oficializarea locației pentru finala fazei județene a Cupei României. Aceasta va fi găzduită pentru al doilea an la rând de stadionul „Dan Păltinișanu”, anul trecut Ripensia trecând la limită de CS Ghiroda pe cel mai mare stadion al orașului. În mod normal, finala ar trebui să se desfășoare vineri, 20 iunie, însă data ar putea fi modificată în cazul în care ASU Politehnica va ajunge în finală și va deveni, între timp, reprezentanta Timișului la barajul de promovare în Liga a III-a, programată o zi mai târziu, la Deva.

Iată programul „sferturilor” Cupei României – faza județeană:

ASU Politehnica – Progresul Racovița
Timișul Jabăr – Pobeda Dudeștii Vechi
CS Giroc – Timișul Șag
Lorena Giarmata Vii stă.

About Gabriel Toth

Leave a Reply