Politehnica primește vizita alb-violeților din Békéscsaba

În vară, Politehnica și Békéscsaba s-au întâlnit de trei ori pe terenul maghiarilor

Divizionara secundă Politehnica Timișoara dispută mâine primul meci de verificare pe teren propriu. Elevii lui Sorin Brîndescu se vor duela cu Békéscsaba 1912 Előre, pe terenul sintetic din incinta Bazei 2, cu începere de la ora 14:00. Formația oaspete ocupă locul al patrulea în NB II, al doilea eșalon al Ungariei, cu 36 de puncte, trei mai puține decât liderul Puskas Akademia.

Fotbaliștii Politehnicii au încheiat stagiul de pregătire din Băile Herculane și au revenit miercuri seară în Timișoara. Antrenorul Sorin Brîndescu le-a oferit elevilor săi două zile libere, pentru ca săptămâna să fie încheiată cu un meci de verificare, în compania formației din Békéscsaba. Divizionara secundă maghiară le întoarce astfel vizita timișorenilor, care în vară au efectuat cantonamentul chiar în localitatea aflată aproape de granița cu România. În luna iulie, cele două formații au disputat, în decurs de o săptămână, trei meciuri de verificare. Maghiarii s-au impus de două ori, cu 3-1 și 4-0, iar al treilea joc s-a încheiat la egalitate, 0-0.

Fanii alb-violeților timișoreni vor avea ocazia de a-i vedea la lucru pe jucătorii transferați în această iarnă: portarul Gîrlea, fundașul Mera, mijlocașii Ungureanu și Nicolescu. Va lipsi Răzvan Gorovei, mijlocașul ofensiv testat de Sorin Brîndescu în cantonament și care a lăsat o impresie bună. Fostul jucător de la CSMS Iași și CS Universitatea Craiova e dorit de tehnicianul polist în lotul pentru retur, însă actele s-ar putea semna abia după ce va fi supus unor investigații medicale amănunțite.

„Am vorbit cu impresarul lui, care mi-a promis că, din punct de vedere financiar, sigur ne vom înțelege. Și Sorin (n.r. Brîndescu) a stat de vorbă cu Gorovei. Singura problemă este că de vreo trei zile nu a mai făcut antrenament, simte o oarecare jenă la tendon. El a avut în trecut unele probleme, de aceea a și dispărut un timp din fotbalul mare, din cauza unei accidentări. În acest moment e acasă, la Iași, va lipsi la meciul cu Bekescsaba, dar se va întoarce luni. Nu ne grăbim în cazul lui, cu toate că antrenorul îl dorește. El urmează să facă niște investigații amănunțite la Timișoara, pentru a vedea dacă e vorba despre o recidivă a vechii accidentări sau durerile au apărut doar din cauza terenurilor tari”, ne-a declarat managerul sportiv al Politehnicii, Marius Cociu.

Partida Politehnica Timișoara – Békéscsaba va avea loc mâine, de la ora 14:00, pe terenul sintetic din incinta Bazei 2.

About Gabriel Toth

Leave a Reply