FOTO | Copiii de la Fundația de Abilitare „Speranța” au cucerit 10 medalii la Jocurile Naționale Special Olympics de la Arad

13330380_1263767193663393_218372761_nLa sfârșitul săptămânii trecute, la Arad s-a desfășurat cel mai important eveniment sportiv al anului pentru persoanele cu dizabilități intelectuale. Jocurile Naționale Special Olympics România, organizate sub egida Fundației Special Olympics din țara noastră, s-au bucurat de o largă participare, inclusiv la nivel internațional, fiind prezenți 300 de sportivi din România și Ungaria.

Fundația de Abilitare „Speranța” din Timișoara a fost reprezentată de o delegație de șase sportivi, conduși de antrenorul Marius Pârjol și sprijiniți de voluntarul Marius Similie. Ei au reușit să îmbogățească zestrea de medalii a Fundației, urcând de zece ori pe podiumul competiției de pe malul Mureșului. Din partea timișorenilor au concurat Claudiu Popovici, Mario Silvestru, Alexandru Toma, Cristian Mărculescu, Alexandru Țurcanu și Călin Cîrșmar.

Palmaresul Fundației de Abilitare „Speranța” la Jocurile Naționale Special Olympics România numără, așadar, cinci medalii de aur, patru de argint și una de bronz: Iată rezultatele înregistrate de delegația timișoreană:

  • Mario Silvestru: locul 1 – atletism 50m, locul 2 – înot 25m bras, locul 1 – înot 50m craul;
  • Călin Cîrșmar: locul 1 – atletism 50m, locul 1 –înot 25m spate, locul 1 –înot 50m craul;
  • Alexandru Toma: locul 4 – atletism 100m, locul 4 – înot 25m craul;
  • Claudiu Popovici: locul 2 – atletism 50m, locul 2 –înot 25m craul
  • Alexandru Țurcanu: locul 3 – atletism 50m, locul 2 – înot 25m spate;
  • Cristian Marculescu: locul 4 – atletism 25m.

Marius Pârjol, antrenor și kinetoterapeut al FAS a ținut să-și felicite copiii pentru rezultatele bune obținute în weekend, la Arad. „Vreau să felicit întreaga echipă «Ambasadorii Speranței», să-i mulțumesc voluntarului meu de nădejde, Marius Similie, pentru implicare și dăruire, părinților pentru mobilizare și nu în ultimul rând sportivilor Fundației de Abilitare Speranța pentru fiecare progres pe care îl fac (fiecare reușită a voastră îmi umple sufletul de bucurie). Pentru mine, toți ați urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului! Felicitări prichindei!”, a spus Pârjol.

Fundaţia de Abilitare „Speranţa”(FAS)este organizaţie neguvernamentală aproape 25 de ani de activitate în sprijinul copiilor cu nevoi speciale şi al familiilor acestora, având ca misiune includerea acestor copii ȋn școli și grădiniţe obișnuite, precum și schimbarea mentalităţii și atitudinii faţă de ei.

About Gabriel Toth

Trackbacks

Leave a Reply