Victorie de moral pentru Auto, înaintea derby-ului cu ASU Poli

971345_495036520580815_932608326_n
Auto Timișoara a găsit în sfârșit drumul spre victorie, reușind să treacă la limită astăzi de Timișul Șag, scor 2-1. E o victorie ce le dă încredere elevilor lui Mișu Hromei, în perspectiva derby-ului timișorean de vineri, de pe „Știința”, cu ASU Poli.

După câteva sincope în șir, Auto a reușit să învingă Șagul, în intermediara de astăzi, din Liga a IV-a. Începutul de meci a fost însă infernal pentru trupa din Freidorf, care s-a văzut condusă din primul minut, după golul marcat de Tescu. Gazdele nu s-au pierdut însă cu firea și au restabilit egalitatea în minutul 38, prin Rotaru, pentru ca golul decisiv să fie marcat în minutul 73, de tânărul mijlocaș Schipor. Un succes la limită pentru Auto, însă directorul sportiv al clubului, Harald Pinzhoffer, consideră că diferența putea fi lejer mai mare.

„Azi am jucat foarte bine, dăruirea a fost totală, nu pot decât să-i felicit pe băieți. E bine că am revenit după ce ne-am văzut conduși, de obicei cădem în astfel de situații. Puteam să ne facem meciul mai ușor, dar am ratat din nou enorm de mult, vechea noastră meteahnă. Asta e problema la noi, nu avem încă acel om autentic de gol”, ne-a declarat Pinzhoffer.

La jocul de astăzi, Auto s-a bazat din nou pe sudanezii Edi Amadeo și Mohamed Izzeldin, care în ultimele săptămâni au tatonat o trecere în liga secundă, la UTA Arad. Cum discuțiile cu „Bătrâna doamnă” nu s-au concretizat, cei doi au revenit în Freidorf,

Deși partida de astăzi a fost la discreția gazdelor, cei de la Șag au creat o tensiune artificială în jurul jocului, vociferând la aproape orice decizie a brigăzii conduse de lugojeanul Petru Miculaiciuc. „Șagul a știut să facă doar circ. E cea mai urâtă echipă pe care am întâlnit-o până acum. De la ei îmi pare rău doar de Chitescu, e fotbalist, a jucat la nivel înalt, putea și egala pe final, dar a trimis peste o lovitură liberă. În rest, nou-stop au fost cu gura pe arbitri. Ei nici n-au ajuns la poarta noastră, dar îi reproșau orice decizie”, ne-a mai spus Pinzhoffer.

Auto a câștigat meciul de astăzi în următoarea formulă: Ilie – Amadeo, Hromei, Cine, Taub – Schipor, Buda, Faimoc, Leleczi – Mohamed, Rotaru. Au mai intrat Al Helou, Sturza, Ardelean, Pitic.

About Gabriel Toth

Trackbacks