“Urşii”, în cărţi până în ultimul sfert: Timba – Asesoft 86-108

timba cluj

BC Timba a înregistrat o înfrângere previzibilă în această seară, scor 86-108 cu Asesoft Ploieşti, în prima manşă a dublei din turul I al Cupei României. Galben-negrii lui Bogdan Murărescu au surprins însă prin jocul bun prestat în primele trei seturi, în care şi-au creat la un moment dat un avantaj consistent, dar pe care nu au reuşit să îl apere.

BC Timba a jucat de la egal la egal contra campioanei Asesoft Ploieşti până în ultimul sfert. Meciul a fost echilibrat în prima lui parte, tabela consemnând egalitate între cele două formaţii la capătul primelor 10 minute de joc. În actul secund, formaţia timişoreană a beneficiat de aportul unui Bridgewaters “în mână”, a preluat conducerea şi s-a distanţat chiar şi la 9 puncte de ploieşteni, 36-27. În cele din urmă, trupa lui Dado Arnautovic a izbutit să echilibreze situaţia din teren, astfel că la pauza mare, Timba nu mai avea decât un punct avans, 56-55.

Totul s-a rupt la reluare, când ploieştenii au apăsat pedala de acceleraţie şi au preluat cârma jocului. La finele sfertului 3, Asesoft conducea cu 81-74, scor la care Timba nu era nicidecum ieşită din calcule, judecând după ce au arătat galben-negrii până atunci. Un început catastrofal de sfert 4, în care primele puncte au venit după aproape patru minute, a făcut diferenţa în acest joc. Bănăţenii au cedat complet iniţiativa, iar campioana s-a impus extrem de confortabil, neaşteptat de confortabil am spune, pentru cei ce au părăsit sala “Constantin Jude” la pauză.

Kevin Bridgewaters a fost cel mai bun marcator al celor de la Timba, cu 28 de puncte, reuşind să marcheze şi cinci “triţe”. O evoluţie de apreciat a avut şi pivotul John Florveus, autor al unui double-double, cu 23 de puncte şi 11 recuperări. Pentru timişoreni au mai punctat Denham Brown – 15, Marjan Tasic – 11, Petru Czmor – 5, Daniel Pătru – 4. De partea cealaltă, Flowers a reuşit 30 de puncte pentru Asesoft, în vreme ce Cătălin Burlacu şi Alhaji Mohammed au pus câte 19 puncte pe tabelă.

About Gabriel Toth