Tudor Costescu analizează situația de la BC Timișoara: „Ne aflăm într-un moment deloc ușor”

wm_baschet_bc_timisoara_oradeaTS002TS (Small)
BC Timișoara traversează o perioadă mai puțin fastă. Alb-violeții au înregistrat sâmbătă, la Târgu Jiu, cel de-al doilea eșec la rând, iar următorul joc e programat tot în deplasare, pe terenul Universității Cluj. Antrenorul Tudor Costescu e însă convins că grupul pe care l-a format e capabil să depășească această situație, chiar și în ciuda absenței îndelungate a unuia dintre cei mai importanți marcatori ai echipei, Anthony Lee-Ingram.

BC Timișoara a înregistrat un eșec dureros sâmbătă, la Târgu Jiu, 78-93 cu Energia Rovinari. Cu două înfrângeri legate, alb-violeții se pregătesc de o nouă deplasare extrem de dificilă, la Cluj. „La Tg Jiu, a fost un nou meci care nu ne-a adus satisfacţie şi nu neapărat ca rezultat, ci ca aspect al jocului, lucru la care păcătuim în continuare. Suntem pe un drum foarte lung sezonul acesta şi deocamdată nu ne aflăm în punctul în care ne-am fi dorit să fim. Nu mă refer neapărat la poziţia în clasament, cât la prestaţia noastră. Partea bună este că stă în puterile noastre să schimbăm aceste aspecte, deşi programul meciurilor nu ne avantajează”, a declarat antrenorul Tudor Costescu, pentru site-ul oficial al clubului.

Timișorenii vor fi lipsiți în acest final de an de aportul lui Anthony Lee-Ingram, accidentat în urmă cu două etape, în meciul cu CSM Oradea. Deși această absență complică și mai mult lucrurile, Tudor Costescu își reafirmă încrederea în grupul său de jucători și cere înțelegere din partea fanilor.

„Am pornit cu un proiect la începutul acestui sezon, pe care vrem să-l ducem la capăt, chiar dacă uneori ne abatem de la traseul propus, constrânşi de nevoi imediate, cum ar fi rezultatele, şi de problema accidentărilor. Ne aflăm într-un moment deloc uşor şi, din păcate, rezultatul pregătirii noastre se face vizibil doar vreme de o oră şi jumătate, la final de săptămână, şi nu este cel pe care ni-l dorim. La fel de adevărat este că lucrurile se pot schimba prin muncă şi, cu siguranţă, eforturile depuse ne vor fi răsplătite. M-aş bucura foarte mult ca la sfârşitul sezonului, din cei cinci jucători de 22 de ani sau mai tineri, unul să devină certitudine. Selecţia jucătorilor străini mi-a aparţinut în totalitate, ţinând cont şi de posibilităţile clubului, şi poate că nu întotdeauna sunt la acelaşi nivel, la momentul partidelor. La acest aspect, schimbarea, dacă va fi operată, trebuie să aibă rezultate, nu să fie făcută de dragul schimbării. Eu am încredere totală în jucătorii de la echipă şi cred în grupul pe care l-am format. Aş vrea ca oamenii care iubesc baschetul şi sunt alături de noi să ne înţeleagă situaţia şi faptul că unul din obiectivele noastre majore este să-i mulţimim. Toate strădaniile noastre merg în această direcţie. Sperăm ca începând cu viitorul meci, munca noastră să se materializeze în ceea ce ne-am propus ca joc şi ca rezultat. Noi suntem încrezători că roadele muncii noastre vor apărea şi se vor vedea şi în joc”, a mai spus Costescu.

Următorul joc pentru BC Timișoara va avea loc lunea viitoare, în deplasare, la U Mobitelco Cluj.

About Gabriel Toth