Timișoara, reprezentată la Jocurile Francofoniei

164198_481558988583829_136391576_n
Cea de-a VII-a ediție a Jocurilor Francofoniei vor începe în weekend, la Nisa, iar sportul timișorean are reprezentanți și la această întrecere. Atleta Adelina Pastor va fi însoțită în Franța de antrenorul ei de la club, Ioan Damaschin, naționala de baschet feminin o are în componență pe Adina Stoiedin, de la BCM Danzio, în vreme ce lotul de lupte libere o cuprinde pe Beatrice Oancea, de la CSM Timișoara.

Ministerul Tineretului și Sportului a dat publicității componența delegației României pentru Jocurile Fancofoniei, eveniment ajuns la cea de-a șaptea ediției, și care va începe la sfârșitul acestei săptămâni, la Nisa. Sportul timișorean are reprezentanți de seamă și la această întrecere, la trei discipline sportive.

Speranțele cele mai mari pentru o medalie vin dinspre Adelina Pastor, atleta în vârstă de 20 de ani concurând tot în Franța, la sfârșitul săptămânii trecute, la Decanation de la Valence. Sportiva legitimată la CSM Timișoara va alerga în proba ei de bază, 400m plat, dar și în ștafeta de 4x400m, unde va face echipă cu Bianca Răzor, Mirela Lavric și Sanda Belgyan. Bănățeanca e însoțită la Nisa de antrenorul de la club, Ioan Damaschin, aflat în corpul tehnic.

O sportivă din Timișoara regăsim și în naționala feminină de baschet, acolo unde antrenorii Florin Nini și Dan Fleșeriu vor miza pe serviciile Adinei Stoiedin, căpitanul celor de la BCM Danzio. De asemenea, lotul de lupte libere o cuprinde pe Beatrice Oancea, de la CSM Timișoara,

România va fi reprezentată de 40 de sportivi la Nisa, la cinci discipline. Delegația tricoloră va fi condusă de ministrul Tineretului și Sportului, Nicolae Bănicioiu. Jocurile Francofoniei și-au consumat prima ediție în 1989, singura de la care țara noastră a lipsit.

About Gabriel Toth