Timba aşteaptă Steaua cu speranţe mari şi un jucător nou

DSCF0466 (Small)

BC Timba va disputa sâmbătă primul meci oficial din 2014. Galben-negrii vor primi vizita celor de la Steaua CSM Eximbank, meci la care antrenorul Bogdan Murărescu aşteaptă o susţinere mai consistentă din tribune, date fiind sacrificiile pe care le-au făcut toţi cei implicaţi în acest proiect de-a lungul acestui sezon. În plus, “urşii” s-au întărit în această săptămână cu croatul Vedran Nakic, conducător de joc în vârstă de 24 de ani, ce în sezonul trecut a evoluat la U Mobitelco Cluj.

Bogdan Murărescu speră ca 2014 să readucă un climat de normalitate la Timba, după o toamnă extrem de zbuciumată, în care problemele financiare au decimat practic lotul echipei. Tehnicianul aşteaptă o susţinere mai consistentă din partea tribunei, în condiţiile în care “urşii” se bazează în acest sezon, în principal, pe tineri baschetbalişti din zonă, ce pot deveni certitudini în anii următori.

“Ne-am pregătit foarte bine, am intrat în acest nou an cu o atitudine pozitivă, toată lumea e plină de energie şi am avut o perioadă de pregătire extraordinară. M-aş bucura dacă am avea parte de o susţinere mai mare din partea tuturor. Aceşti jucători au făcut sacrificii mai mari decât oricine altcineva, pentru acest club şi pentru oraş. Această echipă e construită prin sacrificiu, de la jucători, la antrenori şi conducători. De aceea spun că sala ar trebui să fie plină. Sunt şase timişoreni în lot, ei reprezintă viitorul unui proiect ce nu se va sfârşi anul acesta”, a declarat Murărescu. Trebuie precizat că Timba a primit în această iarnă două oferte de la vicecampioana BC Mureş, pentru Daniel Pătru şi Florin Popa, însă cei doi baschetbalişti au preferat să rămână la Timişoara.

Referitor la meciul de sâmbătă, cu Steaua CSM, Bogdan Murărescu speră ca echipa să intre pe parchet încrezătoare în propriile forţe şi să reuşească un joc bun în compania “militarilor”. “Nu vreau să intrăm pe teren cu gândul că vom pierde. Cred că ne-am complăcut destul în prima parte a sezonului, poate şi din cauza problemelor avute. E firesc, suntem outsideri, dar nu consider acest lucru un impediment pentru a face un meci bun. Jucătorii români trebuie să înţeleagă că mentalitatea e cea mai importantă”, a mai spus Murărescu.

Vedran Nakic, al doilea stranier

Din această săptămână, BC Timba are din nou doi jucători străini în lot. Vedran Nakic are 24 de ani, e născut la Varazdin, în Croaţia şi a evoluat ultima oară la U Mobitelco Cluj. Pentru gruparea ardeleană a bifat, în sezonul trecut, 24 de meciuri, în care a adunat medii de 4.9 puncte, 1.0 recuperări şi 1.1 pase decisive. Conducătorul de joc a mai trecut, de-a lungul carierei, pe la Dubrava Zagreb (Croaţia), Brotnjo Citluk (Bosnia) şi Tsmoki Minsk (Belarus). Acesta a semnat cu Timba o înţelegere valabilă până la finalul actualului sezon.

“E un jucător care ne va ajuta. Aveam nevoie de el, a acceptat să vină în situaţia în care suntem noi, despre care toată lumea ştie că nu e cea mai favorabilă. Munceşte, are o mentalitate foarte bună, e încă tânăr, dar a acumulat deja ceva experienţă şi în mod cert ne aduce un plus de valoare. Asta nu înseamnă că de acum vom câştiga toate meciurile, dar vom putea începe să jucăm un baschet mai bun şi să diminuăm numărul greşelilor”, a spus Bogdan Murărescu, despre noul său elev.

La rândul său, Nakic vede sosirea la Timba ca o oportunitate de a câştiga experienţă. “Mă simt foarte bine aici. Sunt doar de câteva zile aici, dar pot să spun că m-am integrat deja, pentru că şi eu sunt tânăr, la fel şi echipa. Am observat că echipa a avut unele probleme în campionat şi am văzut o şansă bună pentru mine să prind experienţă, să mă dezvolt, într-un campionat puternic, cum e cel al României, pe care l-am simţit pe pielea mea anul trecut, când jucam la Cluj. E o şansă să prind mai multe minute, pentru că anul trecut prindeam în jur de 15-20 de minute pe meci. Sper ca toate actele să fie rezolvate, deoarece sunt pregătit să joc încă de mâine, de la meciul cu Steaua”, a declarat Nakic.

Partida BC Timba – Steaua CSM EximBank va avea loc sâmbătă, de la ora 18, în sala “Constantin Jude”.

About Gabriel Toth