Stelian Burcea, accidentat la națională: „Nu e grav, dar trebuie să stau imobilizat”

1395774_10151997325463270_116262747_n
RCM Timișoara are zece jucători cantonați la București, la lotul național, pentru seria de teste ce se va încheia sâmbătă, în compania celor din Fiji. Căpitanul galben-albaștrilor, Stelian Burcea, a început titular în meciul cu Canada, în care a suferit o accidentare la umăr ce i-ar putea încheia activitatea pentru acest an.

Căpitanul lui RCM Timișoara, Stelian Burcea, a ieșit accidentat în meciul pe care naționala României l-a susținut săptămâna trecută, în fața Canadei, suferind o disjuncție la umăr. Acesta va fi astfel indisponibil pentru jocul de duminică, cu Fiji, fiind șanse mari să lipsească și la „dubla” pe care Bucharest Wolves o va susține în AMLIN Challenge Cup cu francezii de la Brive pe 7 și 12 decembrie. „Nu e grav, dar trebuie să stau imobilizat. Depinde de cât de bine mă recuperez. Vom relua însă pregătirile repede, în ianuarie, și trebuie să mă fac bine până atunci”, a declarat Burcea, la emisiunea Rugby Show, difuzată pe rugbytv.ro.

Stelian Burcea a fost utilizat sâmbătat trecută, în jocul cu Canada, în rol de număr 8, un post pe care a evoluat destul de rar de-a lungul carierei. Căpitanul campioanei României a explicat diferențele pe care le simte față de poziția sa clasică de la echipa de club, cea de flanker. „E o diferență între flanker și închizător, mai ales în ceea ce privește plasamentul. Îți și trec mai multe baloane prin mână, dar cred că m-am descurcat destul de bine. Au mai fost situații când am jucat și numărul 8, e un post ce implică mult mai multe responsabilități”, a afirmat Burcea.

„Steaua a câștigat prin margini”

Stelian Burcea le-a ținut sâmbăta trecută pumnii colegilor săi, care au disputat sfertul de finală al Cupei României în compania Stelei, meci pierdut de aceștia, scor 13-23. „Din păcate, această suprapunere a meciurilor din Cupă cu cele ale naționalei s-a dovedit din nou a fi defavorabilă Timișoarei. Au fost 12 jucători din echipa standard lipsă. Până la urmă, nu cred că aceasta a fost cea mai mare problemă, ci faptul că n-am putut pune decât 10 străini pe foaie. Din păcate, am avut amândoi taloneur-ii convocați, toată linia a doua la echipa națională, și ne-a fost foarte greu. Steaua cred că a câștigat jocul prin margini”, a mai spus Burcea.

Căpitanul lui RCM Timișoara și-ar fi dorit o încleștare între echipa sa și Steaua în finală, mai ales că ambele formații ar fi putut beneficia și de aportul jucătorilor de la națională. „Îmi pare rău că nu ne-am îndeplinit în totalitate obiectivul, adică realizarea eventului. Cu siguranță, Timișoara – Steaua ar fi fost o finală frumoasă de Cupa României. Dar acesta e sportul, câteodată mai și pierzi, trebuie să învățăm din aceste momente dificile”, a mai spus Burcea.

Stelian Burcea își va susține din tribună colegii de la echipa națională, care sâmbătă vor disputa ultima partidă test a anului, în compania reprezentativei din Fiji. Meciul va avea loc de la ora 19, pe stadionul „Arcul de Triumf”.

About Gabriel Toth