Start în forță, final pe scut! Timba, la al șaptelea eșec consecutiv

1383152_628893753820541_1655706093_n
BC Timba a pierdut astăzi cel de-al șaptelea joc la rând în Liga Națională, 74-94, pe teren propriu, cu Gaz Metan Mediaș. Galben-negrii au început foarte bine partida, au condus pe durata primului sfert, și-au ținut apoi în șah adversarii până la pauza mare, dar experiența și valoarea superioară a ardelenilor și-a spus cuvântul în cea de-a doua jumătate a partidei.

În ciuda unui nou eșec categoric, Timba arată în continuare semne pozitive pentru viitor. Aflată într-un moment delicat din punct de vedere financiar, gruparea timișoreană e nevoită să le acorde mai mult credit jucătorilor români, care încep să scoată capul încetul cu încetul.

Oaspeții au început tare partida, conducând cu 8-2 după primele trei minute, însă Timba a avut o revenire fulminantă, preluând conducerea, 13-11, apoi 16-13 și chiar 19-13. A urmat însă o perioadă de cădere, iar medieșenii au egalat la 21, cu un minut înaintea finalului primului sfert, timp în care urmau să și preia conducerea, 25-23 după primele 10 minute de joc. Până la pauza mare, duelul a continuat să fie extrem de echilibrat, Gaz Metan intrând la cabine cu 48-44, un ecart deloc liniștitor pentru cea de-a doua jumătate de meci.

Jocul s-a rupt însă în sfertul 3, în care medieșenii au evadat efectiv, având 19 puncte avans după o jumătate de oră de joc, 79-60. Timba nu a reușit să se apropie măcar de adversar în ultimele 10 minute, terminând jocul la 20 de puncte în spate, scor final 74-94.

O surpriză plăcută a timișorenilor a fost Florin Popa, în premieră lider la puncte în acest sezon – 19. L-au urmat Bridgewaters – 12, Pătru – 10, Tasic – 9, Andrieș – 7, Florveus – 7, Mihuți – 4, Costa – 4 și Csender – 2. De partea cealaltă, Tsiaras a încheiat meciul cu 23 de puncte în cont, în timp ce Mandache a totalizat 18.

Reacții la cald

„Am practicat un joc bun astăzi, mai puțin în sfertul 3, care a și făcut diferența. Am făcut multe greșeli copilărești, dar chiar și așa pot spune că creștem de la meci la meci, suntem pe un drum bun. Noi am ratat în sfertul 3 multe coșuri ușoare, am avut o pasă proastă fără punct marcat, iar Mediașul s-a distanțat. Jucătorii sunt în creștere, dar mai trebuie să acumuleze experiență. Sunt convins că în retur vom putea realiza și câteva surprize. Sper să se rezolve între timp și problemele financiare. Oricum, îmi felicit jucătorii, pentru modul în care s-au luptat”. (Bogdan Murărescu, antrenor Timba)

„Un meci în care abia în sfertul 3 am început să jucăm la nivelul nostru obișnuit, iar acest lucru s-a văzut pe tabelă. Am jucat împotriva unei echipe ambițioase, cu mulți jucători români, care și-au depășit condiția și ne-au pus probleme prin incisivitatea lor. E drept, locul nostru din clasament nu e foarte bun, dar cred că putem juca mult mai bine, iar meciurile din cupele europene au arătat acest lucru. Am pierdut niște meciuri pe care le-am avut în mână, pe baza greșelilor noastre. În cupele europene parcă nu avem o presiune atât de mare pe umerii noștri, în timp ce în campionat suferim”. (Marcel Țenter, antrenor Gaz Metan)

About Gabriel Toth