Și-au făcut singuri viața grea! CH Poli – Steaua 31-29

DSC_0753
CH Poli a cules astăzi primele trei puncte stagionale, după 31-29 cu eterna rivală Steaua București. Alb-violeții au fost ținuți ca pe ace pe final de către roș-albaștri, deși au avut minute bune un avantaj consistent pe tabelă.

60 de minute cu suișuri și coborâșuri, dar finalmente victorie pentru CH Poli! Prima a sezonului și cea de la care se așteaptă să producă declicul atât de necesar trupei pregătite de Constantin Ștefan, mai ales în perspectiva partidelor aparent ușoare din următoarele două runde, cu Suceava și CSM București.

Steaua a început însă mai bine partida de pe Bega, reușind să se desprindă la două goluri în minutul 8 (2-4), pentru ca diferența să se mărească apoi constant: 2-5, 4-8 și 5-9 în minutul 15. Aici s-a rupt „filmul” roș-albaștrilor, care au avut de suportat nouă minute de coșmar, timp în care timișorenii au marcat 9 goluri consecutive, ducând scorul la 14-9. Steaua s-a trezit din pumni, a dat ușoare semne de revenire spre final, reușind să intre la cabine cu un handicap de șase lungimi (18-12), asta după ce, cu două minute înaintea „sirenei”, Poli avea să stabilească diferența maximă, de opt goluri (18-10).

Deși se aflau la adăpostul unui avans liniștitor, elevii lui Constantin Ștefan s-au dovedit incapabili să îl gestioneze, astfel că până în minutul 38, Steaua s-a apropiat de două goluri, 19-17. După o nouă „evadare” la cinci lungimi (24-19 în minutul 44), alb-violeții au avut o nouă cădere, de această dată nereușind să mai evite egalarea, care s-a produs în minutul 50, 24-24. În ultimele 10 minute, timișorenii au reușit să se mențină la două goluri distanță de adversar, evadând chiar la trei lungimi în ultimul minut de joc. Steaua a marcat însă la ultima fază de atac, iar tabela s-a oprit la 31-29 pentru alb-violeți.

O evoluție consistentă din partea lui Zarko Petkovic, care astăzi a demonstrat că nu întâmplător deține titlul de golgheter al Serbiei, prin cele 9 reușite din poarta Stelei. L-au urmat Timofte – 6, Kaftin – 5, Irimiaș – 4, Santeiu – 3, Mrakic – 2 și Daninfeld – 2. De partea cealaltă, fostul golgheter al României, Gabriel Florea, și-a respectat statutul, punctând de 11 ori, urmat de Cian – 6, Hrimiuc – 4, Stamate – 4, Szoke – 2, Mazilu – 1 și Birtalan – 1.

Reacții la cald

„Un meci câștigat, pentru care vreau să-mi felicit jucătorii. Un meci greu, așa cum ne așteptam, Steaua venea, ca și noi, după două eșecuri, și era clar că au venit să ia puncte de aici. Noi am început greoi, dar apoi ne-am revenit foarte bine. Din păcate, în repriza secundă am avut câteva minute foarte slabe, am dat suflu Stelei, care prin jucătorii experimentați de care dispune a știut să aducă meciul la egal. Practic, cine a avut nervii mai tari și pregătirea fizică și tactică mai bună a câștigat. La primul time out, le-am spus băieților că nu asta am pregătit toată săptămâna. Le-am mai spus că vor câștiga dacă joacă fără presiune, s-au descătușat și au făcut un final de repriză foarte bun. Sigur, e foarte importantă această victorie, dar trebuie să stăm cu picioarele pe pământ, să vedem cum putem îmbunătăți anumite aspecte. Mi-aș dori ca echipa să joace 60 de minute constant, fără aceste oscilații. Acest lucru se poate regla în timp, pentru că suntem o echipă nou-formată, cu jucători ce vin de la foarte multe echipe. Prin omogenizarea lotului, prin relațiile de joc și, bineînțeles, cu mai multă încredere și curaj în deciziile pe care le luăm în decursul jocului, se poate”. (Constantin Ștefan, antrenor CH Poli)

„E o înfrângere ce a venit datorită indisciplinei din prima repriză. La fel am pierdut și jocul precedent. Sunt lucruri pe care nu le mai putem trece cu vederea, trebuie să luăm măsuri, pentru că altfel riscăm să nu facem niciun punct. Per ansamblu, Timișoara nu ne-a surprins cu nimic, în repriza a doua am reușit să revenim în joc, dar pe niște greșeli tehnice individuale, atât în atac, cât și în apărare, gazdele s-au distanțat pe final la trei goluri. Oricum, jocul l-am pierdut în prima repriză, prin greșelile individuale ale ambilor centri și datorită indisciplinei. E greu, dar trebuie să trecem mai departe, această echipă nu merită să se afle pe locul pe care se află. Îmi asum orice vină, pentru că sunt în această postură, dar trebuie să luăm măsuri.Nu vom renunța la jucători, dar va trebui să dăm niște sancțiuni financiare în primul rând. Într-adevăr, avem un lot destul de restrâns, dar dispunem de jucători de valoare, cu experiență, care sunt bine pregătiți și pot duce un meci întreg”. (Ovidiu Mihăilă, antrenor Steaua)

About Gabriel Toth