Set și meci pentru ASU Poli: 6-1 la Chișoda

DSCF0161
ASU Poli a trecut mult mai ușor decât era de așteptat un hop dificil la prima vedere. Alb-violeții s-au impus cu 6-1 la Chișoda, în fața unei echipe gazdă interesantă ca individualități, care a reușit să-i țină în șah până spre finalul primei reprize.

ASU Poli n-a avut emoții în fața Chișodei și culege o nouă victorie externă la un scor ce nu lasă loc de prea multe comentarii. După un început echilibrat, în care ambele formații au avut șanse bune de a marca, Adrian Ilie a spart în cele din urmă gheața în minutul 40, cu un șut năprasnic de la marginea careului, care a lovit și transversala.

În partea secundă, jocul a curs într-o singură direcție. Birău a marcat frumos, cu un șut de la 16 metri, după o așezare a lui Tulcan, după care echipa gazdă a rămas în zece oameni, portarul Sârbu fiind eliminat pentru un fault în careu asupra lui Tulcan. Golgheterul alb-violeților transformă cu siguranță, pecetluind și soarta partidei, cu 25 de minute rămase pe ceas.

Pe final, au reușit să marcheze și jucătorii introduși pe parcurs în teren de Paul Codrea. În minutul 72, Vișan a înscris în poarta goală, după o fază creată de Popoviciu, apoi în minutul 83 Ardelean a câștigat un duel aerian cu portarul Holca și a împins balonul în plasă, pentru ca în minutul 87, „Gicu” Neagoie să își treacă și el numele pe lista marcatorilor, cu un șut simplu, cu latul, după o așezare a lui Vișan. Chișoda a marcat golul de onoare în minutul 78, la scorul de 0-4, prin Berceanu, portarul Burtic fiind păcălit de o denivelare a terenului ce a schimbat traiectoria mingii.

ASU Poli se impune astfel categoric la Chișoda, însă datele problemei din fruntea clasamentului nu se schimbă. Progresul Gătaia a trecut neașteptat de ușor, 4-0, de Progresul Racovița, și rămâne cu maximum de puncte după opt meciuri disputate. De asemenea, CS Ghiroda a câștigat dramatic la Dudeștii Vechi, după un gol înscris în prelungiri de Ciprian Străuț.

FC Chișoda (antrenor Adrian Șețu): Sârbu – Petrovici, Viţan (cpt.), Petruş, Berceanu – Aldea, Gherman, Bungău, Vereşteanu – Crişanov, Abu Lebda. Au mai intrat Holca – Asoltanei, Golea.

ASU Poli: (antrenor Paul Codrea): Burtic – Birău, Gălan, Obrejan, Maranescu – Ilie, Popoviciu (cpt.), Opriș, Vucea – Tulcan, Făgețan. Au mai intrat Ionuț, Vișan, Neagoie și Ardelean.

„A fost ușor doar pe final, când ei au rămas în 10 oameni. În prima repriză a fost un meci echilibrat, au lovit bara din două faze fixe, am avut emoții, însă în repriza a doua ne-am detașat clar. Rezultatul e cam mare, dar asta a fost diferența astăzi. Le-am zis băieților, un semieșec se putea întâmpla oricui, noi aveam parcursul perfect până la meciul cu Pobeda, dar se poate să prinzi o zi proastă. Sunt foarte mulțumit, mai ales de repriza a doua, pentru că la pauză a trebuit să îi corectez puțin”, a declarat la final antrenorul lui ASU Poli, Paul Codrea.

About Gabriel Toth

Trackbacks