Ripensia şi-a încheiat aventura în Cupa României: 0-3 cu Pandurii

DSC_6793 (Small)

După un parcurs fabulos pentru o formaţie de Liga a V-a, Ripensia Timişoara a ieşit din competiţie în faza optimilor. Trupa lui Radu Suciu a fost întrecută de vicecampioana României, Pandurii Târgu Jiu, la capătul unui meci pe care gorjenii l-aiu abordat cu o garnitură formată mai mult din rezerve.

Ripensia Timişoara a părăsit astăzi Cupa României. Prima formaţie de liga a cincea din România calificată în fazele superioare ale competiţiei s-a oprit în optimi, eliminată de una dintre echipele în vogă ale momentului din Liga I, Pandurii Târgu Jiu. Vicecampioană naţională şi reprezentantă a României în grupele Europa League, trupa lui Cristian Pustai şi-a demonstrat valoarea şi mai ales pregătirea fizică superioară. Roş-gelbenii n-au reuşit să-i ţină în şah pe gorjeni decât 9 minute, Elton Da Silva aducând o deschidere rapidă de scor pentru oaspeţi. Muntenegreanul Amir Adrovic a dublat avantajul oltenilor în minutul 29, aducând astfel liniştea în tabăra pregătită de Cristian Pustai.

Deşi timişorenii au avut câteva momente în care au practicat un joc frumos pe faza de construcţie, cu pase la firul ierbii, oltenii nu au avut nici cea mai mică emoţie în ceea ce priveşte calificarea. În minutul 62, Flavius Petrişor şi-a îngropat definitiv echipa, împingând nefericit, în propria poartă, o minge centrată de Nicoară. Pe final, Ripensia a avut câteva şanse bune de a marca, prin Anagor şi mai ales Briciu, care a scăpat singur cu Mingote în minutul 75, însă a tras în mod incredibil pe lângă poartă.

Ripensia Timişoara (manager Radu Suciu): Rădulescu – Petrişor, Ciobai, Uzun, Cărpinişan – Boangheş, H. Mureşan – Păscăleanu, Briciu, Ad. Popa – Anagor. Au mai intrat Radu, Ungur şi Mogoş.

Pandurii Târgu Jiu (antrenor Cristian Pustai): Lazăr – Pleaşcă, Erico da Silva, Mamele, Sipoto Bohale – C. Cristea, Di Stefano, Elton da Silva, Adrovic, Nicoară – Ciucur. Au mai intrat Mingote, Shamsin şi Rada.

Reacţii la cald

“Primul lucru care ar trebui să îl spun e să felicit echipa Pandurilor, nu numai pentru victoria de azi, ci şi pentru construcţia lor frumoasă. Deşi pare exagerat, mi se pare că astăzi, în conjunctura în care s-a prezentat Pandurii, într-o formulă neomogenă, puteam mai mult.Din păcate, noi n-am arătat ca o echipă, deoarece unii jucători au vrut să arate în manieră individualistă că pot juca mai sus, iar alţii nu şi-au putut depăşi emoţiile. E păcat pentru ei în primul rând, pentru că puteau face mult mai mult. 0-3 sau 2-3 astăzi nu sunt totuna, chiar dacă ar fi însemnat tot calificare. Nu e vorba de toţi jucătorii aici. Am văzut o primă repriză în care s-au acumulat toate erorile tactice posibile, şi pe care le credeam corectate. A fost incredibil să văd cât am putut greşi. Am făcut erori inadmisibile dacă vrem să eliminăm o echipă precum Pandurii. Spun asta deoarece ştiu ce pot aceşti jucători”. (Radu Suciu, manager Ripensia)

“Important era să ne calificăm. Din păcate, la aceste jocuri încerc să introduc jucători cu minute mai puţine sau spre deloc şi parcă ei sunt mai obosiţi decât cei ce au juzcat şi acum două zile. Avem nevoie de toţi jucătorii, deoarece am jucat trei meciuri în şase zile şi era nevoie să îi rulăm pe toţi. Am auzit despre modul lor de organizare, e un lucru frumos. Din păcate, la noi în ţară lucrurile bune sunt din ce în ce mai rare. A fost un meci frumos, dar cred că s-a simţit diferenţa de valoare. Ripensia e un club frumos şi dacă fac în continuare paşi mărunţi sau siguri vor ajunge sus. Poli şi Ripensia sunt nume ce reprezintă acest oraş”. (Cristian Pustai, antrenor Pandurii)

About Gabriel Toth