Ripensia și ACS Poli joacă marți în Cupa României

Sergiu Suciu(st) ofiter de presa, Radu suciu, Radu Ienovan, Calin Uzun si Adrian Popa(dr) (1)
Ambele formații timișorene prezente în faza 16-imilor de finală ale Cupei României, Ripensia și ACS Poli, vor evolua marți. Dacă alb-negrii se vor deplasa la Oradea, pentru duelul cu FC Bihor, Ripensia va rămâne la Timișoara, pentru un duel cu Universitatea Cluj, ce va avea loc pe „Dan Păltinișanu”.

Stadionul „Dan Păltinișanu” va  fi gazda primului meci oficial al Ripensiei cu o echipă de prim eșalon. Formația lui Radu Suciu și Ovidiu Olariu va primi vizita Universității Cluj, penultima clasată din Liga I. Încrezători în forțele lor după succesul răsunător din urmă cu două săptămâni, din fața UTA-ei, fotbaliștii timișoreni sunt convinși că pot trece și de „șepcile roșii”.

„Sorţii ne-au adus în cale o echipă pe care o putem învinge, desigur cu mai mulţi de dacă. În primul rând, contează cu ce echipă va veni adversarul nostru, ştiind că situaţia lor din clasament e dificilă, iar vineri vor juca acasă cu o contracandidată directă la retrogradare. E posibil aşadar să menajeze câţiva jucători. Problemele noastre se leagă de salturile pe care jucătorii noştri trebuie să le facă de la Campionatul Judeţean la primele eșaloane. Acum va fi chiar unul important, pentru că nivelul primei ligi e mult superior celui chiar şi din liga a doua. Indiferent de echipa cu care va veni Clujul, vom avea parte de o echipă bine pregătită, mult peste UTA, care, ştim bine, era într-o situaţie dificilă”, e de părere managerul Ripensiei, Radu Suciu.

Oprimist e și căpitanul echipei de liga a V-a, Călin Uzun: „Pentru noi e o bucurie să întâlnim o echipă de prima ligă. Vom încerca să facem un meci cât mai bun, având în vedere că suntem o echipă de liga a cincea. Cu modestie şi multă muncă, putem face un joc mare. În rest, trebuie să jucăm fotbal, să profităm de ocazia asta”.

Partida dintre Ripensia Timișoara și Universitatea Cluj va avea loc marți, de la ora 18.30, pe stadionul „Dan Păltinișanu”. Meciul va fi de asemenea televizat, pe Digisport 1. Clubul roș-galben a tipărit 8.700 de bilete, la prețul de 10 lei la tribunele I și II, 20 de lei la tribuna 0 și 25 de lei la VIP. Peluzele nu vor fi deschise la acest joc. Să mai precizăm că tinerii sub 18 ani și persoanele de peste 60 de ani au acces gratuit la meci.

La ora la care Ripensia va începe jocul cu U Cluj, timișorenii vor cunoaște, probabil, dacă cealaltă reprezentantă a orașului, ACS Poli, își va continua drumul în Cupa României. Alb-negrii au parte de o misiune destul de dificilă, pe terenul lui FC Bihor, o echipă ce poate deveni incomodă, chiar dacă se află în liga secundă. Cum forma trupei pregătite de Valentin Velcea e pe o pantă descendentă în ultimele săptămâni, jocul de marți, de pe arena „Iuliu Bodola”, pare deschis oricărui rezultat.

Partida dintre FC Bihor și ACS Poli va începe la ora 16 și va fi de asemenea transmisă pe Digi Sport 1.

About Gabriel Toth