Richard Delk a ajuns la Timișoara: „Sunt pregătit să intru la joc”

delk1
Timba a perfectat în această săptămână cel mai sonor transfer de până acum, judecând după CV. Richard Delk a petrecut patru luni în lotul lui Atlanta Hawks, unde a avut ocazia să joace alături de baschetbaliști celebri la scară mondială. Americanul a ajuns miercuri la Timișoara și a efectuat deja primul antrenament sub comanda lui Bogdan Murărescu, antrenorul „urșilor” trăgând speranțe să îl aibă la dispoziție pentru primul joc de campionat, ce va avea loc duminică, pe terenul Stelei.

Richard Delk a ajuns în cursul zilei de miercuri la Timișoara, iar seara a efectuat primul antrenament alături de Timba. Jucătorul în vârstă de 26 de ani consideră că a făcut o alegere bună semnând cu „urșii”. „Timba e o echipă bună și cred că vom face un sezon reușit. M-am gândit că e o oportunitate bună pentru mine, văzând și lotul echipei. Cunosc câțiva băieți care au jucat aici, mi-au spus că în România e o ligă foarte bună și am vrut să văd asta cu ochii mei. Îl cunoșteam pe Denham Brown și e extrem de important să îl avem în echipă”, a declarat Delk.

Noul jucător al galben-albaștrilor a testat pe pielea lui nivelul din NBA, aflându-se în lotul echipei Atlanta Hawks în presezonul ediției 2010/2011. „A fost o experiență unică, poată că o dată în viață ai șansa să te afli printre cei mai buni. Cred că am avut multe de învățat. M-au impresionat mulți jucători în acea perioadă, cu toții știu jocul, se mișcă și se apără bine. Dacă e să nominalizez pe cineva, aș spune Jamal Crawford”, a spus Delk, care în cele trei jocuri de verificare jucate pentru Hawks a punctat doar de la distanță. „Jocul din NBA e diferit față de alte ligi, trebuie să profiți de fiecare oportunitate de șut. Eu am prins această șansă de la distanță și am profitat de ea”, a continuat baschetbalistul.

Richard Delk spune că e pregătit să intre pe teren încă de duminică, atunci când Timba va întâlni Steaua, în deplasare, în prima etapă a Ligii Naționale. „N-am de ales. Voi fi aruncat direct în focul luptei, așa că n-am decât două variante: să mă ard sau să trec prin el. Din punct de vedere fizic, pot să spun că sunt în regulă, mi-am menținut forma pe perioada verii, așa că sunt pregătit să intru la joc”, a afirmat Delk.

Antrenorul celor de la Timba, Bogdan Murărescu, așteaptă de la Richard Delk o prestație la nivelul CV-ului pe care îl are. „Rămâne de văzut dacă e o lovitură. Sper să se adapteze repede și să demonstreze că e un jucător de valoare. Vom vedea ce posibilități are, încă nu ne putem edifica. L-am adus cu multă muncă de convingere, la fel ca și pe ceilalți jucători. Anul trecut a evoluat în Danemarca, deci nu are experiența unui campionat ieșit din comun în Europa. Ne așteptăm să fie un jucător care să aducă un plus de valoare echipei. Sunt convins că are această calitate, din moment ce acum trei ani a stat patru luni la o echipă de NBA”, a declarat Murărescu.

Tehnicianul galben-albaștrilor speră să îl folosească în meciul cu Steaua, acesta fiind și motivul pentru care transferul a fost urgentat. „De aceea l-am și adus, de aceea ne-am și grăbit, pentru a juca în meciul de duminică. Avem destul de mulți jucători accidentați și ne gândim să mergem la Steaua să câștigăm, nu doar să facem deplasarea”, a mai spus Murărescu.

Partida Steaua CSM EximBank – Timba Timișoara va avea loc duminică, de la ora 19, în sala „Mihai Viteazul” din capitală.

About Gabriel Toth