RCM Timișoara se alege cu două distincții în ancheta FRR pe 2013

fercu-chester
RCM Timișoara a dominat întrecerea internă în ultimii ani. Două titluri de campioană și o Cupă a României e bilanțul remarcabil al grupării universitare de pe Bega, iar rezultatele anchetei inițiate pe site-ul Federației Române de Rugby vin ca o recunoaștere a acestor merite. Pentru al treilea an la rând, galben-albaștri dau cel mai bun antrenor din România, dar și cel mai bun jucător român din campionatul intern, distincție adjudecată în premieră.

Chester Williams, omul de care se leagă două din cele trei titluri naționale câștigate de rugby-ul timișorean în toată istoria sa a fost desemnat cel mai bun antrenor din România, conform anchetei FRR. Sud-africanul ce câștigase această distincție și pe anul 2012 a strâns 14 puncte, rezultate din votul publicului, la care s-au adăugat și cele ale lui Hari Dumitraș – antrenor federal, Lynn Howells – director tehnic al echipei naționale și Daniel Mitrea – manager de înaltă performanță al FRR.

Iată clasamentul acestei categorii:

1. Chester Williams – 14 puncte – 3+4+3+4
2. Eugen Apjok – 13 puncte – 3+5+5
3. Marin Moț – 8 puncte – 1+4+3
4. Ștefan Demici – 7 puncte – 5+1+1
5. Daniel Neaga – 6 puncte – 2+2+2

Să mai adăugăm că RCM Timișoara e practic abonată la această distincție, dând pentru al treilea sezon la rând cel mai bun antrenor din campionatul intern. În 2011, acest titlu i-a revenit lui Cosmin Cioriciu, antrenorul sub comanda căruia galben-albaștrii cucereau Cupa României, primul trofeu pe plan intern pentru rugby-ul timișorean după o pauză de 39 de ani.

În premieră, clubul de pe Bega dă și cel mai bun jucător român din campionatul intern. Cătălin Fercu a câștigat detașat, cu 16 puncte, la această categorie mai exprimându-și opțiunile, pe lângă public, Lynn Howells, Marius Tincu și Hari Dumitraș. Să spunem că anul trecut, Fercu a pierdut lupta pentru acest titlu în favoarea lui Mihai Macovei, cel ce evolua pe atunci la CSM Știința Baia Mare.

Iată clasamentul celor mai buni jucători din România pe 2013:

1. Cătălin Fercu – 16 puncte – 3+4+4+5
2. Florin Vlaicu – 13 puncte – 5+5+3
3. Ionuț Dumitru – 8 puncte – 2+2+4
4. Viorel Lucaci – 8 puncte – 3+3+2
5. Csaba Gal – 3 puncte – 1+1+1

RCM Timișoara a mai participat în această anchetă cu doi jucători la categoria „Cel mai bun jucător străin din România”. Paula Kinikinilau s-a clasat al doilea, cu 12 puncte, la trei lungimi în spatele câștigătorului, Michael Wiringi, de la CSM Știința Baia Mare. De asemenea, aripa Stephen Shennan s-a clasat al patrulea, cu 6 puncte. Iată ierarhia finală:

1. Michael Wiringi – 15 puncte – 3+5+5+2
2. Paula Kinikinilau – 12 puncte – 4+4+4
3. Johannes Van Heerden – 11 puncte – 3+3+5
4. Stephen Shennan – 6 puncte – 2+1+3
5. Sean Morell – 4 puncte – 1+2+1

About Gabriel Toth