Momentul adevărului pentru BC Timișoara: vine Asesoft!

DSC_4602 (Small)
După două victorii la rând în debutul de campionat, BC Timișoara are în față un prim examen cu adevărat dificil. Sâmbătă, sala „Constantin Jude” va fi scena uneia dintre cele mai așteptate încleștări ale etapei a III-a, „leii” urmând a primi vizita celor de la Asesoft Ploiești, campioana ultimilor doi ani.

BC Timișoara și-a îndeplinit obiectivul pentru primele două etape. Alb-violeții au scos patru puncte din meciurile cu Pitești și Chiajna, dar chiar și așa, în ambele dispute forma echipei a oscilat. Pentru elevii lui Tudor Costescu urmează însă un examen extrem de dificil, în compania echipei ce a dominat baschetul românesc în ultimul deceniu, CSU Asesoft Ploiești.

Dacă timișorenii au maximum de puncte după primele două etape, prahovenii au înregistrat deja un eșec, în chiar prima etapă, 74-78 în deplasarea de la Mediaș. Tocmai acea înfrângere îl determină pe Tudor Costescu să creadă că Asesoft va veni și mai motivată sâmbătă, la Timișoara.

„Întâlnim campioana ultimelor ediţii de campionat, o formaţie puternică. Va fi o partidă de orgoliu, importantă pentru evoluţiile viitoare, atât ale noastre, cât şi ale lor. Ploieştiul are deja o înfrângere în deplasare şi cred că va face totul ca să nu mai încaseze una, dar şi noi vom da totul pentru victorie. Sper să am întreg lotul la dispoziţie, chiar dacă timpul de recuperare nu a fost prea lung. Va fi o dispută pe măsura numelui celor două echipe”, a declarat Tudor Costescu, pentru portalul oficial al clubului timișorean.

Meciul dintre BC Timișoara și CSU Asesoft Ploiești va avea loc sâmbătă, de la ora 20.15, în sala „Constantin Jude”. Partida ce va fi televizată pe Digi Sport 1 va fi oficiată de Doru Vinaşi (Cluj), Laurenţiu Grigoraş (Buzău) şi Cosmin Prişcă (Mediaş).

About Gabriel Toth