Modificări în lot pentru RCM Timișoara, înaintea jocului cu Steaua

tusa2
RCM Timișoara va disputa sâmbătă ultimul joc din play-off-ul Superligii, pe teren propriu, în compania Stelei. Chester Williams va apela în primul XV la jucători ce au apărut mai rar în echipa de start, la fel cum a făcut-o și la deplasarea din urmă cu două săptămâni, de la Constanța.

Cu gândul deja la semifinala pe care o vor găzdui pe arena proprie, campionii de la RCM Timișoara mai au de trecut un singur hop în play-off. Sâmbătă dimineață, în Ronaț va poposi Steaua, o formație ce le-a creat mari probleme galben-albaștrilor în acest sezon, cel puțin în jocurile din Ghencea. Chester Williams va efectua însă o serie de modificări în XV-le de start, câțiva titulari de drept, printre care și căpitanul Stelian Burcea, urmând a fi menajați.

„La meciul cu Steaua vom rula alți jucători, pe cei ce au evoluat și la Constanța. Trebuie să le dăm și altora șansa să se afirme. Oricum, după meciul de la Baia Mare am purtat o discuție cu băieții și le-am transmis că în semifinală și finală nimeni nu are locul bătut în cuie. Steaua vine la victorie, dar sper să le stricăm planurile, chiar dacă nu jucăm cu echipa de bază”, a afirmat vicepreședintele galben-albaștrilor, Dan Dinu.

Antrenorul Chester Williams a explicat la rândul său scopul schimbărilor din lot față de precedenta partidă, cea de la Baia Mare. „Cred că punctul nostru forte în acest an e echipa în sine, fiecare jucător care intră în teren poate evolua bine. Cei ce vor intra sâmbătă, au jucat foarte bine cu Farul și mi s-a părut normal să le mai dau o șansă. Legat de meciul de la Baia Mare, au fost unele aspecte pe care le-am discutat în această săptămână. Am revăzut de mai multe ori jocul, am discutat deschis despre ceea ce s-a întâmplat acolo și sper că jucătorii au înțeles unde s-a greșit”, a spus Chester Williams.

Ca o noutate, rolul căpitanului, în absența lui Stelian Burcea, îi va reveni lui Otar Turashvili, gruzinul naturalizat în România asumându-și pentru prima oară acest rol în sezonul în curs. De asemenea, Cătălin Fercu nu va fi utilizat ca fundaș, ci ca aripă stângă, un post stăpânit în general de Viliami Moala. Centri vor fi Johnny Sola și Ben Dominic Tuiatua, cei doi revenind după o perioadă cu probleme medicale.

Iată cum va arăta echipa campioanei RCM Timișoara în disputa cu Steaua:

15. Gabriel Conache, 14. McGrath Van Wyk, 13. Ben Tuiatua, 12. Johnny Sola, 11. Cătălin Fercu, 10. Jody Rose, 9. Bidzina Samkharadze, 1. Gigi Militaru, 2. Otar Turashvili (C), 3. Samuel Mariș, 4. Valentin Popârlan, 5. Marian Drenceanu, 6. Randall Morrison,7. Vasile Rus, 8. Lemeki Nabalei.

Rezerve: 16. Eugen Căpățână, 17. Alexandru Țăruș, 18. Dorin Lazăr, 19. Bogdan Bradu, 20. Victor Dumitru, 21. Jack Umaga, 22. Fonovai Tangimana, 23. Horațiu Pungea.

Partida RCM Timișoara – Steaua București se va disputa sâmbătă dimineață, de la ora 10, pe arena „Gheorghe Rășcanu” din Ronaț, fiind transmisă în direct pe TVR 2. Meciul va fi condus de Emanuel Gorodea, asistat de Alexandru Nițulescu și Vasile Ghioc.

About Gabriel Toth