Marele absent al finalei: „Le-am ținut pumnii băieților, pentru că aveam nevoie de această victorie”

1385909_735826769766842_66696194_n
RCM Timișoara nu a putut conta în finala de sâmbătă, de pe „Arcul de Triumf”, pe unul dintre liderii grupului de jucători. Daniel Carpo stă pe margine din luna iunie, el suferind o accidentare gravă la genunchi în meciul susținut de naționala României cu Emerging Italy, în IRB Nations Cup. Închizătorul Timișoarei le-a ținut pumnii strânși colegilor din tribună, mărturisind că ultimele minute ale confruntării le-a trăit la intensitate maximă.

„A fost foarte emoționant și plin de suspans pe final. A fost o finală trăită într-adevăr dramatic. Am fost în corzi în ultimele minute, dar băieții s-au apărat fără greșeală. Le-am ținut pumnii băieților, pentru că aveam nevoie de această victorie. Am muncit foarte mult, avem un grup extrem de unit, care și-a pus în joc ambiția și a reușit să aducă al doilea titlu în Banat. E dificil să stai să urmărești jocul de pe margine, când știi că ai putea să îți ajuți echipa. Avem însă o echipă extrem de puternică, mă bucur că s-a găsit soluția pentru a mă suplini, au venit jcători foarte buni pe postul meu, iar rezultatul final s-a văzut”, a declarat Daniel Carpo, ovaționat la scenă deschisă și de cei aproximativ 3.000 de timișoreni prezenți duminică seară în Piața Operei.

Recuperarea e lungă și anevoioasă pentru Daniel Carpo, care preconizează că va reveni pe teren abia la anul. Cu toate acestea, mărturisește că a progresat mult în ultima perioadă. „Din păcate, abia la anul voi fi apt, preconizez că voi reveni undeva în februarie-martie. Până acum rezultatele recuperării sunt bune, am dat niște teste cu kinoterapeutul cu care lucrez și mai am destul de puțin de recuperat. Mă bucur cu această ocazie și pentru mine, pentru că e dureros să fii accidentat, dar asta e cariera oricărui sportiv și trebuie să faci față cu brio în fața unor astfel de probleme”, a declarat Carpo.

Daniel Carpo a participat din teren la cucerirea titlului de campioană în 2012, tot pe „Arcul de Triumf”, și tot contra echipei din Baia Mare.

About Gabriel Toth