Liga a V-a: Victorie la scor de tenis pentru Ripensia, deplasări cu cântec pentru Tricoul și Solventul

246389novacspoliinterfoeni5
Cele patru reprezentante ale Timișoarei din Liga a V-a au strâns împreună 7 puncte în runda din weekend, dintr-un total de 12. Ripensia s-a impus autoritar pe terenul din Carani, în fața lui Glentoran, o victorie lejeră înregistrând și ACS Poli II, acasă, în fața Foeniului. Controverse au fost însă la înfrângerea Tricoului 1 Iunie de la Sânpetru Mare, acolo unde timișorenii au avut două goluri anulate, în timp ce Solventul a salvat un punct de la Liebling, deși părea la un moment dat să aibă victoria la îndemână.

Seria I

Ripensia n-a întâmpinat probleme la Carani, în fața celor de la Glentoran. La pauză a fost 2-0 pentru roș-galbeni, grație „dublei” lui Briciu, din minutele 25 și 32. În partea a doua, timișorenii au reușit să se distanțeze, Uzun marcând pentru 3-0 la două minute de la reulare, pentru ca apoi Popa să puncteze și el, în minutul 55. S-a făcut 5-0 pentru oaspeți în minutul 67, atunci când Ungur a scuturat plasa, rezultatul final fiind stabilit în ultimul minut de joc, de fundașul Olimpiu Ciobai. Glentoran – Ripensia 0-6, iar trupa lui Radu Suciu și Ovidiu Olariu rămâne în fruntea seriei.

Ripensia a aliniat la Carani următoarea formulă: Rădulescu – Petrișor, Ciobai, Uzun, Cărpinișan – Mureșan, Păscăleanu – Popa, Briciu, Radu – Ungur. Au mai intrat Anagor, Firuț, Duțu și Hoța.

Meci cu scântei la Sânpetru Mare, acolo unde Plavii Delia a primit replica Tricoului 1 Iunie. Gazdele s-au impus cu 3-2, golurile oaspeților fiind marcate de Ionescu și Gheorghevici. Gruparea din Plopi acuză însă vehement arbitrajul, având două goluri anulate, unul în prima repriză și unul în prelungirile partidei, ultimul la semnalizarea tușierului Dan Gabriel.

Antrenorul timișorenilor, Ion Neamțu, a aliniat următoarea formulă: Jurcuț – Todea, Laslo, Hărpăilă, Nagy, Păunescu, Mitroi, Buzatu, Gheorghevici, Ionescu, Angheluș, mai intrând Chira și tânărul Bucșan.

Seria a II-a

ACS Poli II a bifat o nouă victorie în „Județ”, în partida de pe teren propriu cu Inter Foeni. Diferența s-a făcut însă în repriza secundă, după ce în primele 45 de minute niciuna dintre cele două echipe nu a găsit drumul spre gol. Rogoveanu a deschis scorul pentru alb-negri în minutul 65, apoi Dalea a dublat avantajul gazdelor cinci minute mai târziu, pentru ca promițătorul Vlad Dragomir, aflat și în vederile lui Aurel Șunda pentru prima echipă, să închidă tabela, în minutul 74.

ACS Poli II – Inter Foeni 3-0, rezultat pe care antrenorul Adrian Stoicov l-a obținut cu formula Coca – J. Dragomir, Mărginean, Bocșan, Cherecheș, Simionov, Dalea, V. Dragomir, Dragu, Vâlceanu, Livan. A mai intrat Rogoveanu.

Solventul Timișoara a încheiat nedecis duelul de subsol de la Liebling, însă la capătul unui joc spectaculos. „Chimiștii” au făcut rapid 2-0, prin golurile lui Capbun și Iurea, dar gazdele au revenit și au întors rezultatul până la pauză, profitând și de omul în plus pe care l-au avut din minutul 35, atunci când Adi Popa a fost eliminat. Solventul a egalat imediat după pauză, prin golgheterul Capbun, același jucător fiind la un pas de a aduce toate cele trei puncte în Fratelia, însă lovitura sa liberă de la 16 metri, din minutul 93, a trecut milimetric pe lângă vinclu. S-a încheiat 3-3, un rezultat ce nu îndepărtează gruparea timișoreană de zona minată a clasamentului.

Antrenorul Solventului, Dan Miron, s-a bazat la Liebling pe următoarea formulă: Tănase – Cristea, Gălețan, Bulai, Crișan – Fulop, Tecău, Urechescu, Popa – Capbun, Iurea. Au mai intrat Zaharia, Alexa și Norris.

Foto: acspoli.ro

About Gabriel Toth